Cherchez le mârlan

Îi dăm înainte, că înainte era mai bine. Nu erau candidații așa serioși, așa terni, așa inofensivi, așa...nemți! Românul tipic avea cu cine să se identifice. Și ăla cititor de Dilema și ăla care merge pe stadioane. Suntem hâtri, glumim, facem „caterincă”, vrem în frunte unul după chipul și asemănarea noastră.

În Oltenia până și profesorii sau avocații votează cu Ponta. Nu e bine, vă zic. Candidatul ăla al tuturor forțelor de dreapta trebuie să fie măcar un mârlan, ca Băsescu, dacă vrea să aibă șanse la turul 2 în România. Dacă nu e cel puțin mârlan, pierde acei 5-10% votanți jegoși. Îi știți, ăia care vor să voteze grosolănii, dar la o adică pot renunța la grosolănia istoriei pesedeului în favoarea grosolăniei purtării lui Băsescu. Să aibă unul care să pară în stare de orice. Să se uite babele la el cu sentimentul că văd un lider. Să dea complexații cu ștampila pe numele lui gândindu-se ”hai, că le arată al nostru ăstora!”. Să rupă niște voturi de fanatici de la gura PSD-ului, fanaticii ăia care dacă văd unul care pare suficient de nebun, renunță până și la pesedism și votează cu nebunul din spirit de solidaritate.

Or, acum dreapta nu are printre candidați nici un mârlan, nici un lider cu mână de fier, nici un nebun, nici un șmecheraș, nici unul care „SĂ LE-O ZICĂ, DOM'LE"! Prin urmare, voturile pe care le pot rupe din uriașul bazin de votanți de stânga tind spre 0. Așa că nu-l văd pe Ponta luând sub 55% nici cu cea mai a dracu mobilizare a intelectualilor. 

Deci, dacă nu cumva mai e timp să-și declare CTP candidatura, suntem pierduți! Acum serios, voi n-ați vota cu CTP-ul în luptă cu oricine altcineva? Cu uitătura aia încruntată cred că l-ar face și pe Putin să coboare rușinat privirea.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: