Chin mare pentru calificare !

Pandurii s-au chinuit groaznic pentru calificarea în sferturile Cupei. N-au reușit să le dea gol brașovenilor timp de 120 de minute deși au avut avantajul unui om în plus în mare parte din meci și chiar a doi oameni în plus în ultimele 10 minute din prelungiri! La penaltyuri, elevii lui Grigoraș au avut însă nervii mai tari și au obținut in extremis biletele pentru sferturi.

Pandurii – FC Brașov            0-0 (3-2 la penaltyuri)

Stadionul Municipal din Târgu Jiu, 1.500 de spectatori

Pandurii: Mingote – Pleașcă (Maxim 78’), Viera, Cardoso, Vlad – Voiculeț, Nistor (Brata 59’), Vranjes – Alex Grigoraș (Cristea 66’), Lemnaru, Stromajer.Antrenor: Petre Grigoraș.

FC Brașov: Felguieras – Velayos, Machado, Cr. Munteanu, Di Stefano – Kanu (Nuno Viveiros 69’), Madeira, Mateiu, Cristescu, Chipciu – da Silva (Buga 62’, Ionescu 112’). Antrenor: Daniel Isăilă.

Cartonașe galbene: Vlad (33’), Voiculeț (85’), Vranjes (87’), Brata (103’), Cristea (113’) / Felgueiras (27’), da Silva (45’), Mateiu (85’), Di Stefano (90’ și 110’), Buga (111’), Viveiros (117’).

Cartonașe roșii: - / Madeira (26’), Di Stefano (110’).

La loviturile de la 11 metri au marcat: Voiculeț, Cristea și Maxim / Munteanu și Velayos. Au ratat: Viera și Vlad / Cristescu, Ionescu și Chipciu.

Arbitrii: Radu Petrescu - Adrian Vidan, Daniel Hulubei.

Au fost mai mulți, dar degeaba !

Cu Viera căpitan în absența liderilor Pintilii și Chiricheș, pandurii au fost aproape de o mare rușine contra Brașovului. Nu că ar fi fost o mare surpriză să-i scoată din Cupă trupa lui Isăilă dar gorjenii au avut luxul de a juca 90 de minute cu un om în plus și chiar 10 minute cu doi oameni mai mult! Până la prima eliminare însă Vranjes a dat semnalul de atac cu un șut în portar iar Lemnaru a semnat o ratare uriașă în minutul 20, reușind să rateze cu poarta goală după ce îl driblase și pe Felgueiras. Apoi și-a intrat în rol Radu Petrescu. Centralul promovat cam forțat de fostul șef al arbitrilor, Vasile Avram, a văzut o intrare de roșu a lui Madeira la Nistor și i-a lăsat pe brașoveni în 10 încă din minutul 26. Oaspeții au luat foc pe central și puțin a lipsit să nu-i aplice și o corecție fizică pentru decizia care a părut cel puțin exagerată. Antrenorul Isăilă a protestat și el vehement, a intrat în teren amenințător dar a fost trimis în tribună de Petrescu. Din acel moment, meciul a căpătat un curs clar și în același timp cam trist. Pandurii s-au chinuit să atace dar jocul de pase nu a mai mers fără Pintilii iar ocaziile la poarta stegarilor au apărut rar. Brașovenii au tras din greu să ducă meciul spre prelungiri și pe contraatac au avut câteva șanse bune de a mușca. Una din ele în minutul 33 când șutul lui Di Stefano din lovitură liberă a fost scos cu greu de Mingote. La primul meci ca titular, Grigoraș cel mic a avut șansa să devină mare dar a tras doar în portar singur cu acesta. Cardoso a expediat și el câteva torpile de la distanță care au ratat de puțin ținta. Pandurii au trecut la un sistem ultra ofensiv în tentativa de a evita prelungirile dar au fost cât pe aci să fie eliminați în minutul 84 la ocazia monumetală a lui Cristescu. În cele 30 de minute de prelungiri nu putem nota decât a doua eliminare din tabăra oaspeților, Di Stefano în minutul 110 pentru al doilea galben.

Circ la penaltyuri

S-a ajuns astfel inevitabil la loteria penaltyurilor, acolo unde brașovenii au dat realmente cu piciorul calificării. Nu mai puțin de 3 dintre ei, Cristescu, Ionescu și Chipciu au tras toți la indigo, peste poartă! Culmea, i-a imitat și pandurul Vlad iar Viera a tras în portarul portughez al Brașovului. Lovitura decisivă a transformat-o însă cu sânge rece Maxim iar Pandurii merg astfel în sferturi. ”La desemnarea executanților am ținut cont de prospețimea lor”, a încercat să explice Grigoraș. ”Nu sunt supărat pe elevii mei, adevărul e că nici nu am avut timp să exersăm loviturile de la 11 metri”, a spus la final și Daniel Isăilă.

OMUL MECIULUI

În condițiile unui meci slab al gorjenilor în atac, omul meciului nu putea veni decât din apărare. Brazilianul Cardoso a fost imperial în toate duelurile în care a fost implicat.”Cred că da, de departe Cardoso a fost omul meciului. Și cu U Cluj a jucat foarte bine, probabil cel mai bun meci al lui de când am venit eu la Târgu Jiu”, a comentat Grigoraș.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: