Chiriaşii ANL, trimişi în judecată pentru neplata chiriilor

Tot mai mulţi chiriaşi ANL riscă să fie trimişi în judecată sau mai rău, să fie evacuaţi din cauza întârzierilor la plata chiriilor. Fie că nu au bani fie că le place să lase totul pe ultimul moment, numărul chiriaşilor datornici este în creştere în Târgu Jiu. Cei mai mulţi dintre datornici provin din centrele de plasament.

În Târgu Jiu, în acest moment sunt 13 persoane care riscă trimiterea în judecată şi asta pentru că au mai mult de şase luni restante la plata chiriei pentru locuinţa ANL în care locuiesc. Reprezentanţii primăriei spun că legea le dă dreptul că acţioneze în instanţă chiriaşul dacă acesta are şase luni restante la plată motiv pentru care aceştia au şi început demersurile. „Avem 13 cazuri care au mai mult de şase luni de când nu au plătit chiria. Legea ne permite ca după şase luni să acţionăm în instanţă aşa că la cei care au împlinit deja şase luni am început să le trimitem somaţii”, a declarat Dumitru Curcă, şef secţie fond locativ din cadrul Direcţiei de Servicii Comunale.

Acesta spune că majoritatea chiriaşilor îşi dau seama de gravitatea situaţiei în ultimul moment şi plătesc chiria restantă fără să mai stea pe gânduri. „Majoritatea se trezesc la realitate în ultimul moment şi vin să-şi plătească chiria pentru că altfel nu li se prelungesc contractele”, a adăugat Dumitru Curcă.

60 de lei pe lună

Chiriaşii plătesc în jur de 60 de lei pe lună pentru locuinţele ANL de la marginea oraşului în timp ce pentru centru chiria este mai scumpă. Chiar şi aşa se pare că zonele limitrofe par să fie cele cu probleme. „Majoritatea cazurilor se găsesc în Debarcader, Mioriţei, Dumitru Petrescu. Chiria diferă în funcţie de zonă, cei de la margine au în jur de 60 de lei pe lună în timp ce mai aproape de centru, este mai scump. Datornicii sunt în special tinerii care provin din centrele de plasament”, a precizat Dumitru Curcă.

În cazul în care chiriaşii nu achită chiria nici în timpul procesului, aceştia pot fi evacuaţi din locuinţă numai cu hotărâre judecătorească de evacuare.

În Târgu Jiu sunt 275 de locuinţe de tip ANL.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: