Chirie pentru grădiniţa din Cocorova

Primarul din Turburea, Ion Bârcă, plăteşte lunar 100 de euro chirie pentru spaţiul în care se află grădiniţa din satul Cocorova. Acesta a declarat ieri că respectiva clădire a fost revendicată de o femeie din Timişoara şi după ce a fost câştigată în instanţă a impus primăriei să plătească chirie de 100 de euro lunar.

Grădiniţa din Cocorova a primit titlul de ce mai frumoasă unitate din Gorj, fiind inaugurată cu fast în 2010. După ce preșcolarii din Cocorova au scăpat de chinul de a învăța într-un modul pentru sinistrați, primarul Ion Bârcă se confruntă acum cu o altă problemă. Casa transformată în grădiniţă a fost câștigată în instanță de familia Abrudan din Timișoara. ”Grădinița de la Cocorova funcționează acum într-o casă ce a fost revendicată și câștigată în instanță de o familie din Timișoara. Femeia spune că proprietatea a fost a mamei sale care a stat în Turburea. Ne-a spus că o să lase grădinița să funcționeze în continuare în ea dar să-i plătim chirie”, a declarat primarul Ion Bârcă.

Chirie de 100 de euro lunar

Suma pe care a cerut-o femeia pentru a permite preșcolarilor să învețe în casa ei este de 100 de euro lunar. ”Chiar ieri i-am dat 300 de euro, chiria din ianuarie până în martie. Din fericire, acești bani nu îi dau de la bugetul local, m-am zbătut, m-am dus cu miloaga ca să pot să țin grădinița acolo. Banii sunt de la diferiți oameni care vor să ajute”, a declarat primarul Bârcă.

Primarul spune că familia Abrudan se trage dintr-un neam de boieri din Turburea și că mai deține în localitate circa zece hectare de pădure.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: