Chirie rezonabilă pentru apartamentele din Rovinari

Cele mai moderne apartamente pe care edilii din Rovinari le-au realizat înainte de venirea crizei nu au căutare pe piaţă nici după ce autorităţile au renunţat la ideea de a le vinde.

Dorinţa primăriei de a le închiria nu a avut ecoul scontat la locuitorii oraşului, puţini fiind cei care s-au încadrat în criteriile care le permiteau să se mute într-o casă nouă contra unei sume care nu poate fi considerată ca fiind una mare. Blocul pe care Primăria l-a construit până anul trecut şi care are o serie de facilităţi pentru viitorii chiriaşi adăposteşte 12 apartamente. Băi amenajate modern, bucătării şi dormitoare în care doar mai trebuie adusă mobila, precum şi centrale termice în fiecare apartament reprezintă doar o parte din facilităţile de care chiriaşii vor avea parte.

Primăria a scos ieri la licitaţie cele 12 apartamente, dar nu a găsit decât pentru opt dintre ele chiriaşii de care acestea au nevoie pentru a nu se degrada peste iarnă. Solicitări ar fi putut fi mai multe, însă autorităţile au impus anumite condiţii, printre care şi cele de venit, solicitanţii trebuind să aibă circa 1000 de lei pentru fiecare membru de familie ca venit lunar. Suma respectivă este o garanţie pentru edili că viitorii chiriaşi nu se vor înregistra cu datorii şi îşi vor putea achita, pe lângă chirie, şi utilităţile. Cele opt apartamente adjudecate după licitaţia de ieri, deşi termenul este impropriu, în lipsa concurenţei, vor fi locuite de săptămâna viitoare. Chiriaşii vor semna atunci actele cu Primăria Rovinari şi vor intra în posesia cheilor de acces. Pentru celelalte patru, edilii pun la cale o nouă „licitaţie” pentru luna viitoare, în speranţa că îşi vor găsi muşterii care să se mute în ele cu arme şi bagaje în timpul cel mai scurt posibil.

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: