Cilibiu, lecţie deschisă despre trucarea alegerilor în PDL Târgu Jiu

Radio Infinit a difuzat ieri o înregistrare audio de 15 minute, în care omul impus de senatorul Ion Ruşeţ la PDL Târgu Jiu le cere unor tineri din partid să trucheze alegerile în mai multe organizaţii constituite la nivelul secţiilor de votare. Nicolae Cilibiu, că despre el este vorba, le explică tinerilor că, „în secţiile unde nu avem oamenii noştri”, pot să adune ei 15 adeziuni şi să facă un proces verbal de alegeri. „Oamenii trebuie să semneze şi să spună că au fost alegeri”, a fost continuarea cursului de fraudare. Tinerilor li s-a promis închirierea unei camere la hotel, pentru o săptămână, ca să poată spune că au ţinut alegerile acolo şi nu în sediul partidului.

„Acestea sunt secţiile unde avem noi nevoie de oameni… Aici  în colţ scrie numărul secţiei, aici treceţi oamenii pe care îi aduceţi voi cu adeziune… pot să fie de la 18 ani până la adânci bătrâneţi. Când avem 15… am şi ţinut şedinţa. Oamenii trebuie să spună că am ţinut şedinţa”, aşa a început Nicolae Cilibiu să le predea unor tineri din partid lecţia de fraudare a alegerilor interne.

Cilibiu doreşte alegeri trucate doar în organizaţiile din secţiile de votare unde nu are „oamenii lui”. „Doar la secţiile astea mă interesează, că la celelalte nu stabiliţi voi, că avem nişte oameni. Acolo unde nu avem, mergem pe mâna voastră, a tineretului. Aşa vom da şi un semnal că mergem pe mâna tineretului. Dacă dăm semnalul acesta, să îl văd pe ala care zice că nu te vrea preşedinte la tineret. Păi îi arătăm: vedeţi ce a făcut băiatul asta la Târgu Jiu”, a continuat Cilibiu, semn că i-a promis tânărului dispus la fraudă postul de preşedinte la tineret. Şi explicaţiile au continuat: „Aici este un proces verbal pe care ar trebui să îl completăm. Îl completăm noi şi cu preşedintele de secţie. Voi treceţi pe cei 15 pe care îi găsiţi. Trebuie să fie şi patru membri în birou, în afară de preşedinte, pe care îi consideraţi voi… Puteţi să îi treceţi pe un bileţel să nu vă încurcaţi şi îi punem apoi…”.

„După ce termini asta, plecăm împreună şi la ţară”

Cum tânărul pedelist i-a spus lui Cilibiu că are tineri şi în organizaţiile de la ţară, acesta din urmă a devenit entuziast. „Am avut o mie şi ceva de membri, din care pe care i-am sunat, 4 din 5 au zis că da, vin să voteze. La ţară avem foarte mulţi”, a spus tânărul. „După ce termini asta, plecăm împreună şi la ţară”, a replicat de-a dreptul încântat Cilibiu.

Dar, a mai spus Cilibiu, important este să facă treabă la Târgu Jiu: „Adeziunile completate cum trebuie, cu codul numeric, cu adresa, să o verificaţi, că altfel o să avem probleme. Abia aşteaptă ăştia… Veţi lucra voi care sunteţi cu mine şi atât, nu îi las să mai aducă ceilalţi adeziuni”.

Dilemă: alegeri în bar sau la hotel?

Pentru că toată ideea era să facă alegeri doar pe hârtie şi fără să afle gaşca ailaltă, participanţii la discuţie şi-au pus întrebarea unde să spună că le-au făcut. „Am putea merge într-un bar”, a venit tânărul cu ideea. Cilibiu nu a fost de acord, chiar dacă oricum era o chestie imaginară: „Nu în bar, că nu dă bine la imagine. O să se spună: uite, ăştia de la PDL fac alegeri în bar”.

Până la urmă s-a convenit să închirieze o cameră la hotelul de lângă sediul PDL Gorj, pentru o săptămână. „Vorbim cu Sergiu, cu Tărtăreanu, să ne dea un spaţiu, ce mare şmecherie. Are o grămadă de camere, să ne dea şi nouă o cameră o săptămână”, a spus unul din cei aflaţi în sediu.

Tabăra Ruşeţ atacă prin ziarul PSD

Înregistrarea a fost făcută publică după ce mai întâi a fost folosită pentru a stinge scandalul declanşat vineri la PDL Târgu Jiu. Cilibiu a spus la şedinţă că deja s-au făcut alegeri în 26 de secţii de votare, spre stupoarea celorlalţi membri, inclusiv a preşedintelui de filială Gore Popescu, care nu ştia de organizarea acestora. Atunci cineva i-a dat deputatului Severus Militaru înregistrarea din care a rezultat cum au fost „organizate” alegerile. Militaru i-a prezentat mai departe înregistrarea senatorului Ruşeţ, cel care se ocupă de organizarea alegerilor şi care l-a pus pe Cilibiu să se ocupe de Târgu Jiu.

Severus Militaru a declarat ieri pentru Radio Infinit că nu ar fi vorbit despre această înregistrare, dacă nu ar fi fost atacat în presă de tabăra Ruşeţ. „Le-a fost teamă că voi da publicităţii această înregistrare, pe care eu am prezentat-o doar domnului Ruşeţ. Au mers pe varianta cea mai bună apărare este atacul şi m-au acuzat de trădare şi de tot felul de lucruri, dar sunt sigur că asta nu a produs destabilizare în tabăra noastră, cei care am muncit pentru acest partid”, a spus Militaru. Deputatul Severus Militaru este convins că interesul PSD, pentru a-şi păstra supremaţia în Gorj, este acela ca Ion Ruşeţ să preia preşedinţia PDL. „De aceea, în ziarul deţinut de vicepreşedintele social-democrat Bebe Ionică, Gorjeanul, Ion Ruşeţ este intens mediatizat şi lăudat aproape zilnic”, a spus Militaru, care este criticat de aceeaşi presă.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: