Cinci angajatori sancţionaţi de ITM Gorj

Nu mai puţin de cinci angajatori au fost depistaţi de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj că aveau angajate persoane fără forme legale de angajare. Potrivit ITM, săptămâna trecută au fost desfăşurate 17 controale şi au fost depistate şase persoane care munceau la negru, dintre care patru erau femei. Cei cinci angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi în cuantum de 60.000 lei. Potrivit ITM Gorj, domeniile în care încă se mai fac angajări la negru sunt taximetria, comerţul şi construcţiile. (C.S)

ALTE ŞTIRI PE SCURT

Produsele cosmetice le-au adus amenzi

Operatorii economici din Târgu Jiu s-au ales cu amenzi din cauza produselor cosmetice de protecţie solară şi autobronzantă. Un control a comisarilor de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Gorj au depistat nouă agenţi economici care comercializau astfel de produse fără a menţiona termenul de garanţie, iar preţurile produselor erau ilizibile. Pentru abaterile înregistrate s-au aplicat opt amenzi contravenţionale, cu o valoare de peste 6.500 lei. (A.A.)

Directorul AJOFM Gorj, instalat oficial

Romeo Chiriac, şeful Biroului de Formare Profesională din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, va fi numit joi în funcţia de director al instituţiei în prezenţa subprefectului de Gorj, Marcel Romanescu. Conferinţa de numire va avea loc chiar la Instituţia Prefectului, începând cu ora 11.00. Romeo Chiriac a câştigat funcţia de director în urma unui concurs organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, concurs la care a fost singurul candidat. Notele obţinute de Chiriac la scris şi interviu au fost peste 8. (C.S)

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: