Cinci ani de pușcărie și mai multe dosare pentru un scandal la Jupânești!

Zi grea ieri pentru doi bărbați, unchi și nepot, care au primit verdictul final într-un dosar penal în care au fost acuzați că în urmă cu câțiva ani au provocat un scandal la Jupânești, când l-au snopit în bătaie pe unul dintre localnici. Indivizii, samsari de animale, nu au fost mulțumiți de „negocierile” pe care le-au avut cu Cristinel Dumitru Răscăcea și l-au luat la bătaie, ulterior fiind deschise mai multe dosare.

Inclusiv Răscăcea s-a ales cu acuzații de favorizarea infractorului după ce, la instanță, a mințit în favoarea agresorilor săi, în încercarea de a-i scăpa de pușcărie. Judecătorii și procurorii și-au dat seama că adevărul este altul și când l-au audiat pe polițistul care a intervenit să aplaneze conflictul și care, cam aproape ca toți agenții ajunși să dea declarații la instanță l-a luat pe „nu știu” sau „nu îmi amintesc” în brațe.
Joi, Curtea de Apel Craiova i-a condamnat pe Nicușor Lăutaru și pe nepotul său, Elvis, la câte cinci ani cu executare, după ce, la Tribunalul Gorj, Elvis primise o condamnare de 6 ani. Magistrații i-au redus pedeapsa, dar, chiar și așa, individul a plecat de acasă când a aflat cât are de stat după gratii, mai ales că are și alte probleme penale în curs de judecată. Nicușor Lăutaru, în schimb, a fost săltat de polițiști de la domiciliu și dus direct în penitenciar, unde va executa pedeapsa primită. Instanța a dispus acum confiscarea unei bâte de lemn folosită în scandalul de la Jupânești, asta deși lista obiectelor ridicate de polițiști în urma incidentului respectiv e mult mai mare, judecătorii considerând că nu se impune confiscarea lor.
„Constată că următoarele corpuri delicte: un cuţit cu lungimea de 22 cm., un lanţ cu zale cu lungimea de 1,16 cm., un lanţ cu zale cu lungimea de 2,50 cm., un cuţit cu lungimea de 30 cm. ce are inscripţionat pe lamă „Stinless Stel” şi mânerul de culoare roşu-închis, iar teaca de culoare neagră din vinilin şi o ţeavă metalică cu lungimea de 2 m. (ridicate de organele de poliţie în baza procesului verbal din 7 februarie 2013 şi trimise acestei instanţe), nu au fost folosite de inculpaţi la comiterea faptei urmând să fie trimise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg.Cărbuneşti în favoarea căruia s-a declinat competenţa în vederea efectuării de cercetări faţă de Lăutaru Nicuşor, Lăutaru Ninu, Lăutaru Ninu Elvis, Lăutaru Marius Constantin şi Bîrcină Daniel pentru infracţiunile prev. de art. 193 C.pen., art. 244 C.pen. şi art. 253 C.pen., fapte reclamate de Răscăcea Dumitru Cristinel şi Răscăcea Constantin Lilian - cauza fiind disjunsă. În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 se vor preleva probe biologice de la cei doi inculpaţi după rămânerea definitivă a sentinţei. Obligă inculpaţii la câte 3.000 lei fiecare cheltuieli judiciare statului”, au decis instanțele de judecată.

Vizualizări: 579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: