Cinci asociaţii din Târgu Jiu, în pragul debranşării

Aparegio Târgu Jiu aplică în continuare măsuri drastice împotriva rău-platnicilor. Cinci asociaţii de locatari vor fi debranşate astăzi şi mâine de la reţeaua de apă. Conducerea Aparegio sfătuieşte târgujienii care nu au restanţe să se contorizeze individual pentru a nu mai rămâne fără apă la robinet din cauza vecinilor care nu-şi achită datoriile. Contorizarea individuală costă 500 de lei de familie. 

Cinci asociaţii de proprietari sunt pe lista neagră a Aparegio. Multe dintre familiile care aparţin de asociaţiile de locatari în cauză sunt cu plata la zi la întreţinere, însă trebuie să care apă de la cişmea la fel ca şi vecinii datornici. Contorizarea separată este însă o soluţie pentru evitarea acestor situaţii neplăcute. „Contorizarea individuală se face doar integral şi numai în condiţiile în care toţi locatarii unei scări acceptă sistemul de contorizare individual. Sunt numeroase avantaje ale contorizării individuale nu mai suportă bun-platnicii din cauza rău-platnicilor. Cine nu plăteşte rămâne fără apă”, a precizat Ion Popescu, directorul Aparegio Gorj.

Contorizarea individuală costă 500 de lei. Gheorghe Mihai din cartierul Revoluţiei din Târgu Jiu a plătit aceşti bani în urmă cu un an, dar i-a recuperat repede întrucât factura la întreţinere s-a redus aproape la jumătate după ce s-a contorizat separat. „Este foarte avantajos să ai contor separat la apă, cât consumi atât plăteşti nu mai suporţi şi cheltuiala vecinului”, a spus omul.

În prezent în Târgu Jiu circa 1500 de familii au contor individual la apă.

Debranşate azi

Asociaţia     Cartier         Datorie

Nr. 119        23 august     13.500  lei               

Nr. 131        Bradului       6.000  lei                 

Nr. 169        Zona centrală    3.100  lei

Debranşate mâine

Asociaţia     Cartier         Datorie

Nr. 58          Lotrului        4.500 lei

Nr. 20          Plopilor       7.000 lei

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: