Cinci mii de gorjeni eliminaţi de pe listele permanente

Instituţia Prefectului Gorj a finalizat situaţia privind reactualizarea listelor permanente de la referendumul din 29 iulie. Din datele furnizate de reprezentanţii Prefecturii reiese că la data de 10 iulie, pe listele permanente se regăseau un număr de 77 de morţi şi 4.517 persoane cu buletinele de identitate expirate. În ciuda tuturor demersurilor făcute de Ministerul Administrației și Internelor, Curtea Constituțională a României (CCR) a decis ieri invalidarea referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu. Prin urmare, acesta revine la Cotroceni.

Pe listele electorale permanente de la referendumul din 29 iulie s-au regăsit 77 de gorjeni decedați și 4.517 persoane cu actele de identitate expirate. Acestea sunt datele furnizate ieri de reprezentanții Instituției Prefectului Gorj. ”Potrivit datelor comunicate de către Biroul Județean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidența Persoanelor Gorj la data de 10 iulie, la nivelul județului Gorj, figurau în listele electorale permanente un număr de 4.517 persoane cu acte de identitate expirate. Autoritățile locale au comunicat un număr de 252 de persoane cu reședința în străinătate, un număr de 77 de persoane decedate înscrise pe listele electorale permanente, trei persoane care și-au pierdut dreptul de a vota, patru persoane care și-au pierdut statutul de cetățean român cu domiciliul în străinătate și o persoană care și-a pierdut cetățenia română”, a declarat Adrian Drăgoi, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Gorj.

INVALIDARE

În ciuda tuturor demersurilor făcute de MAI şi în ciuda încrâncenării USL de a-l demite pe preşedintele Traian Băsescu, Curtea Constituţională a României a decis ieri invalidarea referendumului de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Judecătorii au decis cu o majoritate de 6 la 3 invalidarea referendumului din 29 iulie.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: