Cinci piscine deschise în apropiere de Târgu Jiu

Piscinele din Târgu Jiu nu sunt funcţionale la acest început de sezon estival, dar târgujienii au la dispoziţie ştrandul de la Rovinari şi patru piscine private din apropierea oraşului, mai precis la: Turcineşti, Corneşti, Arcani şi Ţicleni. Aici se pot răcori în zilele caniculare, pot sta la plajă pe şezlonguri şi pot cumpăra băuturi şi gustări. În week-end preţurile variază între 7-20 de lei/persoană.

Temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile îi determină pe tot mai mulţi gorjeni să-şi petreacă timpul liber în locuri unde să se poată bucura atât de bronz, cât şi de apă. Dacă în anii trecuţi târgujienii aveau la dispoziţie ştrandul Dolce Vita, în prima parte a sezonului estival complexul va rămâne închis din cauza lucrărilor de modernizare. Nici piscina mult aşteptată de pe Insuliţa Jiului nu se va deschide în curând, întrucât s-a întârziat finalizarea acesteia din cauza primăverii ploioase. Şi cum zonele de pe malurile Şuşiţei nu mai reprezintă o opţiune din cauza nivelului de apă scăzut, care nu asigură condiţii de înot, târgujienii se pot răcori în zilele caniculare în piscinele din apropierea oraşului. Începând din week-end va fi deschis ştrandul de la Rovinari, bazinele fiind umplute în cursul zilei de ieri. Autorităţile locale au stabilit deja preţuri foarte atractive. „Vom deschide ştrandul în acest week-end, până atunci apa se va încălzi suficient de bine pentru ca oamenii să simtă foarte bine. Preţul unui bilet de intrare este de 7 lei/persoană pentru adulţi şi 5 lei/copil. Avem aproximativ 400 de şezlonguri, care se vor închiria la preţul de 2 lei/fiecare. În incinta ştrandului există terasă cu sucuri, băuturi şi dulciuri. Începând cu data de 1 iulie, la terasă va exista şi posibilitatea servirii unor gustări, precum fripturi şi mici. Tot în incinta ştrandului vom amenaja un punct sanitar de prim ajutor”, a declarat Laurenţiu Chivu, viceprimarul oraşului Rovinari.

Intrarea la piscinele private, între 10-20 de lei/persoană

În topul preferinţelor gorjenilor în ultimii anii este piscina Hotelului Sara din Ţicleni, situată la marginea unei păduri unde în urmă cu mulţi ani a funcţionat baza de tratament şi bazinele staţiunii „Băile Ţicleni”. Administratorul complexului promite că şi în acest an piscina se va ridica la standardele cerinţelor gorjenilor. Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei/persoană, în cost intrând şi şezlongul.

Un alt loc preferat de gorjeni este piscina de la Arcani, din Sănăteşti. Aici preţul biletului de intrare variază în funcţie de ziua aleasă pentru relaxare. În zilele lucrătoare intrarea la piscina de la Arcani este de 12 lei/persoană, sâmbăta de 16 lei/persoană, iar duminica de 20 de lei.

Cea mai nouă piscină din judeţul Gorj, a fost pusă în funcţiune începând cu acest sezon estival la 5 km de Târgu Jiu. Este vorba despre piscina din incinta Casei Cartianu, de la Turcineşti. Aici gorjenii pot scăpa de caniculă şi au posibilitatea de a lua o gustare, o băutură alcoolică sau răcoritoare. „Am deschis încă din week-endul trecut, când am avut vreo 40-50 de persoane la piscină. În timpul săptămânii, pentru intrare se plăteşte câte 10 lei/persoană, iar în week-end câte 15 lei/persoană. Ne aşteptăm ca în această perioadă să avem foarte multe persoane din cauza vremii caniculare”, a declarat Tudor Cartianu, administratorul piscinei de la Turcineşti.

Pot face grătare la piscină

Gorjenii care preferă să-şi pregătească singuri fripturile şi micii, iar apoi să facă baie au această posibilitate la piscina de la Corneşti, unde există spaţiu amenajat pentru grătare. Pentru intrare, la piscina de la Corneşti, se plătesc câte 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii. În preţ este inclus şi şezlongul. „Avem deschisă piscina şi în cursul săptămânii, iar pentru persoanele care vin după ora 17.00 tariful pentru intrare se reduce la jumătate. Avem terasă cu sucuri, bere şi dulciuri. De asemenea, există posibilitatea de a servi masă chiar aici. Celor care doresc să-şi pregătească singuri fripturi şi mici le punem la dispoziţie grătarul nostru”, a declarat Florin Cochină, administratorul piscinei de la Corneşti. 

ASIGURĂRI

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj spun că nu au fost depistate nereguli în urma acţiunilor de verificare a ştrandurilor şi piscinelor din judeţ. „Noi am demarat de mai mult timp controalele pe care, de altfel, le efectuăm în fiecare an, la ştranduri şi piscine. Din verificările efectuate până în prezent nu s-au constatat deficienţe. Sperăm ca şi în acest an să nu avem probleme. Nici anul trecut nu au fost depistate nereguli”, a precizat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Vizualizări: 2,805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: