Cinci primari au primit bani de la Ponta

Doar cinci primării din judeţul Gorj din cele 19 au primit în această lună banii înapoi din partea Guvernului Ponta. Este vorba despre Dragoteşti, Teleşti, Glogova, Rovinari şi Negomir. Toate sunt primării USL, deţinute anterior de primari de la PNG și PDL. Sumele ce s-au întors în Gorj par a fi un fel de răsplată pentru primarii care au trecut la USL. Prin hotărârea din 18 iulie 2012 i-a revenit județului Gorj suma de 1.108 mii lei pentru plata unor arierate aferente unor cheltuieli curente şi de capital, precum şi pentru cofinanţarea unor proiecte finanţate din fonduri externe nerambursabile.

Dintre cele 70 de primării din Gorj 19 au primit fonduri pe vremea prim-ministrului Mihai Răzvan Ungureanu, fonduri ce au fost retrase la scurt timp din conturile acestora după ce Victor Ponta a ajuns la Palatul Victoria. Interesant este că primarii care au primit acum bani sunt la USL, chiar dacă în trecut au aparținut PDL-ului sau PNG-ului. Astfel Vili Pasăre de la Dragotești, fost primar PNG, a primit pentru comuna sa 80 mii lei, Romulus Bâldea, fost primar PNG, a primit din partea Guvernului Ponta tot 80 mii lei, primarul Ion Gruescu, fost primar PDL, a primit cea mai mică sumă de bani, respectiv 20 mii lei, Dorin Filip, fost primar PDL, a primit 648 mii lei, iar primarul Gheorghe Alpredi a primit pentru comuna Glogova 280 mii lei. Gheorghe Alpredi a candidat la primăria Glogova ca independent, însă ulterior a bătut palma cu PSD-ul. Inițial, în Guvernul Ungureanu comuna Dragotești primise 80 mii lei, Glogova 280 mii lei, Negomir 520 mii lei, Rovinari 720 mii lei, iar comuna Telești 80 mii. Tot atunci mai primiseră bani localităţile Arcani 160 mii, Bălănești 380 mii, Bărbătești 420 mii, Bâlteni 450 mii, Cătunele 280 mii, Dănești 380 mii, Țicleni 280 mii, Tismana 500 mii, Turburea 250 mii, Urdari 250 mii.

Şi USL şi-a bătut joc de Vili Pasăre

Foştii primari PNG Vili Pasăre, Marian Tătaru şi Romulus Bîldea au trecut la USL fiind nemulţumiţi de faptul că UNPR nu şi-a ţinut promisiunea, adică aceea de a da mai mulţi bani. „Şi-au bătut joc de noi“, spunea primarul Vili Pasăre într-o conferință de presă după ce i-au fost acordați cei 80 de mii de lei de la Guvernul Ungureanu. Numai că aceeaşi sumă care l-a umilit atunci pe primar a ajuns în conturile sale de la Victor Ponta. „Este o hotărâre de Guvern, suma pentru Dragoteşti este de 80 mii de lei. Eu nu am făcut şedinţă pentru această sumă. Ce să faci cu 80 de mii ? E neinteresant pentru mine, credeţi-mă. Ce să faci, o balastare? Am asfaltat toate uliţele. Datorii nu prea am. În acordul pe care l-a avut cu dumnealor nu puteam să batem palma decât de la 20 de miliarde de lei în sus. Ce să faci cu 80 de mii, şi-au bătut joc de noi, eu mă simt lezat“, declara la vremea aceea Pasăre. Primarul din Dragoteşti a fost completat atunci de cel din Teleşti: „Domnul Oprea a spus: mă ţin de cuvânt, vă ţineţi de cuvânt, nu mă ţin de cuvânt, sunteţi liberi. Din ce am discutat nimic nu s-a materializat“.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: