Cine-i cel mai obraznic din ţară?

Primii trei oameni din stat, Băsescu, Antonescu şi Ponta îşi dispută zilnic titlul de cel mai obraznic, tupeist, miştocar politician din ţară. Nivelul politicii româneşti a fost dus atât de jos de liderii ţării, încât mizeriile de la show-urile mondene sunt deja dezirabile. Gălăgia din politica românească ne-a umplut urechile, încât uneori dezbaterile civilizate între specialişti par de-a dreptul plictisitoare. O cură de linişte, fără televiziuni de ştiri, este aproape necesară pentru limpezirea opiniilor în societatea românească. Nu fără Antena 3, cum cerea preşedintele Băsescu după referendumul de anul trecut, ci fără toate televiziunile care promovează politicienii agresivi.

Băsescu, Antonescu şi Ponta nu sunt singurii obraznici din politica românească, sunt doar trei personaje de la care mă aştept la mai multă responsabilitate măcar acum, când ţara a ajuns pe fundul prăpastiei. Ca să nu-i întrebe nimeni de ce spitalele au rămas fără bani, de ce şcolile nu sunt încălzite, de ce facturile la utilităţi sunt mai mari decât salariile, de ce, de ce, de ce, ne dau zilnic porţia de circ, că o coajă de covrig mai găsim noi.

Altfel, ecranele televizoarelor sunt pline de politicieni zgomotoşi, deşi nimic nu au a spune, şi aici o mare vină este a jurnaliştilor, care renunţă la calitate de dragul audienţei, dar şi din lipsă de bani, ca să fim sinceri. Aţi observat că sunt tot felul de feţe pe care le vedem zilnic la televizor, dar nu ştim cum îi cheamă pe respectivii politicieni sau de la ce partide sunt? Oamenii ăştia reuşesc să rămână anonimi, deşi apar zilnic la 2-3 dezbateri, tocmai pentru că nu spun nimic. Repetă la infinit nişte şabloane învăţate la partid. Ba chiar atunci când schimbă partidul, îşi schimbă şi părerea, ca şi cum treaba lor ar fi doar aceea de a fi de acord cu şeful de partid. Cred că oricine şi-a luat zilnic porţia de show politic poate intui răspunsurile celor din platou la întrebările jurnaliştilor.

Sunt câteva dezbateri bune pe TVR şi pe Digi 24. Două posturi cu audienţă nemeritat de mică şi pe care ar trebui să le căutăm mai des în telecomandă.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: