Cine ia locul echipelor de la Clinceni și Mediaș din Liga 2

Poli Timişoara și Unirea Constanţa iau locul echipelor Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș în noul sezon de Liga 2. FRF a anunțat cluburile cu certificare pentru ediția 2022-2023 a eșalonului secund, cu excepția promovatelor din Liga 3.

Federația Română de Fotbal a informat, luni, 27 iunie 2022, rezultatul procesului de certificare a cluburilor cu drept de participare în noul sezon de Liga 2, ediția 2022-2023. Exceptând nou-promovatele din Liga 3, care au început mai târziu procesul de licenţiere, respectiv obținerea ”Certificatul pentru participarea în Liga 2”, dintre cele care au evoluat în eșalonul secund în sezonul recent încheiat au îndeplinit condițiile minime de participare și în noul sezon 14 echipe, trei dintre ele chiar condițiile minime de a evolua în Liga 1, însă acestea n-au și obținut promovarea în acest eșalon.

Doar o echipă din cele trei retrogradate din Liga 1 are dreptul de a juca în Liga 2 în noul sezon, ediția 2022-2023. Este vorba despre Dinamo, care obținuse licența pentru Liga 1, deci implicit a obținut și ”Certificatul pentru participarea în Liga 2”, un proces inferior celui pentru primul eșalon. În schimb, retrogradatele Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni, care nu au obținut nici licența de Liga 1, nu au nici certificarea de Liga 2, astfel că acestea nu vor evolua în eșalonul secund și în cazul în care își vor continua activitatea și nu se vor desființa din cauza gravelor probleme financiare pe care le au acum, după cum informează liga2.ro.

Cum Gaz Metan și Academica Clinceni nu se află printre echipele cu certificat de participare în Liga 2, au rămas, practic, două locuri vacante în noul sezon. Acestea vor fi ocupate de două dintre cele cinci retrogradate sportiv din eșalonul secund. Este vorba despre Politehnica Timișoara, care a pierdut barajul de menținere cu FC Brașov, și de Unirea Constanța, retrogradată direct.

Politehnica Timișoara și Unirea Constanța au obținut și ele ”Certificatul pentru participarea în Liga 2”, a informat Administrația de Licențiere a FRF.

Vizualizări: 1,654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: