Cine nu va mai fi director pe 17 noiembrie

Directorii de instituţii din Gorj, cei care au fost chemaţi săptămâna trecută la o şedinţă la sediul PSD, au primit un mesaj clar. Cine nu merge în teren să aducă voturi pentru Victor Ponta, din 17 noiembrie nu va mai fi director. Mai mult, sunt surse care susţin că directorii au fost puşi ieri să doneze un salariu partidului, pentru acoperirea cheltuielilor din ultima săptămână de campanie. Iar directorii de şcoli au învoit ieri elevii de clasa a XII-a şi pe cei de la postliceală, cu indicaţia clară de a merge la spectacolul electoral de pe Insuliţă. Directoarea de la „Ion Mincu” ştie probabil de ce elevii nu au fost ieri după amiază la cursuri. Norocul celor de la Gorj este că nu îi înregistrează nimeni prin şedinţele astea, aşa cum a păţit Morega cu ani în urmă la PNL. Sau cum a păţit zilele astea şeful PSD de la Satu Mare, înregistrarea ajungând la ziarul Gândul.

Să vedem cam ce mesaje primeau şefii de instituţii de la Satu Mare şi să ne gândim că nici la Gorj lucrurile nu sunt prea diferite. „Deci nu se mai poate. Dacă vreţi să lucrăm bine împreună, bine, dacă nu cu asta basta. (...) Cei care nu veţi avea rezultate în turul doi, cât sunt eu în Consiliul Judeţean şi cât am posibilitate, nu o să primiţi niciun cinci bani. Când se repartizează bugetul – zero şi garantez că niciunul nu mai primeşte nimic. Staţi şi muriţi, asta e viaţa. (...) Şi-o spun foarte clar. Toţi directorii de deconcentrate care au fost numiţi politic, directorii de şcoli, toţi care au fost numiţi politic dacă nu participă efectiv la campanie, pleacă acasă”, sunt ameninţările rostite de Govor, omologul lui Ion Călinoiu. Şi au urmat indicaţiile pentru oamenii bisericii, fiecare preot trebuind să se implice în campania lui Ponta, dacă vrea bani.

Că tot am ajuns la biserică, niciodată preoţii nu au fost folosiţi în campania electorală, aşa cum o fac acum oamenii lui Victor Ponta. Iată ce bileţele au primit credincioşii care au mers duminică la Cozia. „Stimate alegător creştin-ortodox, Când votezi nu îţi trăda credinţa şi neamul, Votează Victor Ponta, român şi ortodox”. Nici măcar Gigi Becali nu a zis-o mai bine, în mizeriile alea de emisiuni de pe România TV. Iar lucrurile nu se opresc aici. Pe Internet a apărut un video filmat la o biserică românească din Paris, unde domnişoara deputat de Teleorman Cătălina Ştefănescu (22 ani), alături de preot, îi îndemna pe românii din diaspora să fie alături de Victor Ponta. Repet, în biserică şi cu preotul alături. Oamenii au huiduit, iar Cătălina le-a spus: „Dacă sunteţi ostili, nu vă putem ajuta”, asta după ce promisese 20.000 de cărţi pentru biblioteca românească din Paris.

Una peste alta, PSD foloseşte toate armele pentru a-l scoate pe Ponta preşedinte. Inclusiv blocarea votului în diaspora şi în al doilea tur. Iohannis se luptă în premieră cu un sistem politic care nu fură doar voturi, ci chiar dreptul la vot.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: