Ciobotariu a venit la Pandurii pentru că preşedintele se pricepe la fotbal

Antrenorul Liviu Ciobotariu consideră că Pandurii este o echipă cu tradiţie şi la care se poate face performanţă, acesta fiind principalul motiv pentru care a ales să antreneze această formaţie. Vorbind despre motivele care l-au determinat să îşi ia o astfel de responsabilitate, tehnicianul pandurilor a vorbit despre faptul că are la Târgu Jiu un preşedinte care înţelege fenomenul fotbal. Analizând evoluţia echipei în etapele cât s-a aflat pe banca echipei gorjene, Ciobotariu consideră că Pandurii a avut jocuri bune dar nu a putut câştiga din cauza unor greşeli personale, a lipsei de concentrare sau de mobilizare sau a ghinionului.

Reporter: De ce aţi ales în tur să veniţi să antrenaţi Pandurii Târgu Jiu atunci când preşedintele Marin Condescu v-a propus să preluaţi echipa?

Liviu Ciobotariu: Pentru că ştiam că e un club cu tradiţie şi un club unde se poate face performanţă din toate punctele de vedere. Dar am ales şi prin prisma faptului că am şi evoluat aici ca jucător cu ceva ani în urmă şi m-am simţit foarte bine la Târgu Jiu. Am ales Pandurii după ce am avut o discuţie cu domnul preşedinte Marin Condescu care m-a convins să vin aici. Este un om extraordinar după cum am văzut şi cunoaşte foarte bine fenomenul fotbalistic. Pentru mine e foarte important ca oamenii din conducere să cunoască fotbalul şi să mă înţeleagă şi să avem o relaţie fotbalistică foarte bună.

Reporter: Ce a contat cel mai mult în alegerea echipei Pandurii?

Liviu Ciobotariu: Faptul că domnul preşedinte se pricepe la fotbal contează cel mai mult. Este foarte important şi foarte bine să poţi să ai un astfel de preşedinte care să înţeleagă fenomenul. Pentru că în fotbal de foarte multe ori poţi să întâmpini probleme prin prisma rezultatelor şi a altor factori şi dacă ai în conducere un om care nu cunoaşte fenomenul nu poţi avea o colaborare foarte bună cu el.

Reporter: Cum aţi găsit echipa după ce aţi preluat-o, din punct de vedere al pregătirii fizice dar şi al psihicului pentru că erau deja cinci meciuri fără nici o victorie?

Liviu Ciobotariu: Au fost două situaţii diferite, din punct de vedere fizic erau bine pregătiţi dar din punct de vedere psihic, echipa nu stătea bine cu moralul. Jucătorii erau puţin stresaţi şi nemulţumiţi că nu obţineau rezultate. Fiecare antrenor are stilul său de antrena şi de a se exprima în faţa echipei. Cu siguranţă că stilul meu este total diferit de stilul celui care a fost înainte. Dar pentru mine important e ca toată echipa să mi se alăture în ceea ce priveşte stilul meu.

Reporter: Cum s-au derulat meciurile de la preluarea echipei şi de ce au lipsit rezultatele imediate-

Liviu Ciobotariu: Cu Braşovul abia venisem la echipă şi nici nu cunoşteam foarte bine lucrurile de aici. Am văzut câteva DVD-uri şi am încercat să nu schimb foarte multe din ceea ce se întâmplase înainte. La stilul de joc şi jucătorii care au jucat nu am umblat. Şi cred că la Braşov neam comportat bine, am primit două goluri foarte uşor, am avut o ocazie foarte clară de a marca prin Dedu după care pe o fază fixă, un corner al nostru am primit un gol şi echipa a căzut mental. Apoi a fost o execuţie de senzaţie al lui Ilieş şi aşa s-a scris istoria acestui meci. Am avut apoi un joc foarte important acasă cu Bistriţa unde spun eu că am început partida timoraţi şi chiar dacă a doua repriză ne-a aparţinut în totalitate şi ne-am creat foarte multe ocazii de gol, nu am reuşit să marcăm decât o singură dată. Cred că acolo am pierdut două puncte foarte importante. Jocul de la Iaşi a fost un vis urât al meu şi nu vreau să-l mai trăiesc ca antrenor. Nu numai prin faptul că am pierdut ci prin modul slab în care ne-am exprimat şi aici mă refer la dăruire, ambiţie, care ne-au lipsit, a fost un coşmar. Am fost supărat şi dezamăgit după acel meci pentru că eu am fost încrezător înaintea acelui joc. Nici nu mă gândeam să nu ne întoarcem cu un punct cel puţin de acolo. M-a dezamăgit foarte mult comportamentul jucătorilor, a fost un joc urât pe care vreau să-l şterg din memorie.

Reporter: Ce credeţi că s-a întâmplat acolo cu jucătorii de nu au reuşit mai mult-

Liviu Ciobotariu: Poate din prea multă dorinţă nu au reuşit să se concentreze la meci, a fost ceva ciudat, i-am văzut foarte mobilizaţi şi siguri pe ei dar nu acelaşi lucru au arătat pe teren. Dar vina nu este numai a lor, vina este şi a mea şi îmi asum responsabilitatea pentru acel joc. E un joc pe care le-am spus să-l uite cât mai repede ca să poată juca ceea ce ştiu ei să joace. Drept dovadă că la meciul cu Rapid am văzut o altă replică din partea lor şi o altă concentrare. În prima repriză am început jocul bine şi am avut 2-3 situaţii de gol prin Lazici, Grecu şi Stromajer după care am luat un gol stupid pe o greşeală individuală. Am fost conduşi din nou şi iarăşi am alergat după egalare. Nu m-am supărat neapărat pe Ionuţ Stancu dar în momentul acela el era ieşit din joc şi îi făceam mai mult rău dacă îl mai ţineam pe teren. El este un jucător foarte bun dar la acel joc nu a fost în apele lui şi am decis să dau posibilitatea altui jucător să vină cu ceva prospeţime. A doua repriză am jucat mai bine, am reuşit să şi egalăm şi puteam câştiga acel meci. Am spus înaintea meciului că ne-a ajuns cuţitul la os şi voiam neapărat să câştigăm.

Reporter: Credeţi că se putea mai mult la meciul cu Rapid-

Liviu Ciobotariu: Da. Se putea mai mult cu Rapid. Se putea mai mult şi am pierdut două puncte importante, la fel ca la meciul cu Bistriţa. Deci sunt patru puncte pierdute. Dacă facem un calcul, cu punctele pe care le aveam acum situaţia noastră era alta. Eram pe locul nouă în clasament şi altfel stăteau lucrurile. Nu avem altceva de făcut să ne pregătim foarte bine din toate punctele de vedere pentru retur.

Reporter: Au fost presiuni la echipă din cauza lipsei de rezultate-

Liviu Ciobotariu: Eu nu simt nici un fel de presiune dar avem o datorie morală faţă de noi, faţă de conducerea clubului, faţă de suporteri şi de oamenii din Târgu Jiu. Eu personal nu am presiune, îmi doresc foarte mult să câştig. Important e să încercăm să eliminăm greşelile copilăreşti pe care le facem la jocuri şi să reuşim să înscriem pentru că este capitolul la care stăm cel mai slab în acest moment.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: