Ciocea (PSD): N-o să stau să primesc palme din partea partidului

Ion Ciocea, primarul PSD cu cele mai bune rezultate din Gorj, este revoltat din cauza problemelor cu care se confruntă partidul în momentul de faţă. Acesta consideră că social-democraţii de la nivel central dau dovadă de neseriozitate şi nu exclude posibilitatea ca partidul să fie taxat şi la alegerile viitoare. Ciocea a dat de înţeles că ia în calcul ideea de a pleca din PSD, în condiţiile în care scandalurile continuă.

Rep.: Sunteţi unul din primarii gorjeni cu ştate vechi în PSD. Cum vedeţi ieşirea partidului din criza în care a intrat?

I.C.: Nu eu sau primarii din Gorj am băgat partidul în criza actuală, ci staff-ul de la Bucureşti. Ei trebuie să discute, să-şi spună deschis nemulţumirile şi să ajungă la un consens. Trebuie să iasă din această criză pentru a şti şi noi cu cine vom sta la masă pe viitor. În politică te ţine partidul, iar mulţi dintre cei de la Bucureşti nu au ce căuta în partid.

Rep.: Ce efecte credeţi că au acuzaţiile de corupţie pe care şi le aduc între ei Vanghelie, Dragnea şi Ghiţă?

I.C.: Repet, sunt oameni care nu au ce căuta în politică. La nivelul lor nu ar trebui să discute asemenea probleme în faţa întregii ţări. Eu unul nu bănuiam niciodată că Vanghelie este contra lui Ponta sau că între Geoană şi Ponta nu există înţelegere. După părerea mea, cred că nu au ce face şi de aceea ies pe toate posturile de televiziune şi se bălăcăresc unii pe alţii. În condiţiile actuale nu este surprinzător să mai primim palme din partea alegătorilor şi pe viitor. Toţi ar trebui să pună osul la treabă şi să stea mai puţin pe la televizor. Oamenii te aleg pentru seriozitate, nu pentru scandaluri.

Rep.: Vă aşteptaţi ca şi la alegerile viitoare PSD să mai primească o palmă din partea alegătorilor?

I.C.: Îmi pare rău de Victor Ponta pentru că a primit o palmă datorită multor oameni care au stat pe lângă el. Eu, unul, n-o să stau să primesc palme dacă îmi dau seama că nu suntem o echipă. Nu îl lovesc pe Victor Ponta şi nici nu încerc să caut vinovaţi, dar lucrurile trebuie foarte bine analizate. La al cincilea mandat am scos 90% din voturi, asta înseamnă că oamenii mă respectă, iar eu trebuie să le demonstrez în continuare că merit respectul lor. Să ştiţi că am şi eu la Bustuchin oameni care nu mă suportă. Mulţi trăiesc din furturi de gazolină, iar eu nu am făcut echipă cu ei, nu stau cu ei la cârciumă, nu fac ilegalităţi.

Rep.: Vreţi să spuneţi că intenţionaţi să plecaţi din PSD?

I.C.: Deocamdată sunt în PSD şi îmi văd de treaba mea, dar dacă lucrurile se precipită în felul ăsta, pot să iau o astfel de decizie, mai ales în calitate de vicepreşedinte PSD. Trebuie să caut echipa în care mă regăsesc, care să-şi ducă la bun sfârşit programul de guvernare. N-o să rămân într-o echipă pentru că, vezi doamne, aici m-am născut în PSD.

Rep.: Credeţi că are dreptate domnul Iliescu atunci când spune că unii au transformat partidul într-o corporaţie, că şi-au cumpărat partid?

I.C.: Nu comentez această declaraţie, însă este foarte bine că au primit o palmă, dacă este adevărat că anumite persoane au transformat PSD într-o corporaţie. Poate aşa se vor trezi la realitate.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: