Ciurel îl provoacă pe Condescu să spună dacă a fost securist

Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia, a prezentat, ieri, presei şi sindicaliştilor, un document din care rezultă că nu a colaborat cu fosta Securitate. El a venit cu dovada după ce Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) a susţinut ca cei din conducerea companiei să fie obligaţi, prin Contractul Colectiv de Muncă (CCM), să spună dacă au avut legături cu fosta Securitate. Directorul a mai spus că şi-ar dori să vadă această dovadă şi de la Marin Condescu, încă preşedinte la FNME.

Liderii de la FNME au propus introducerea unui articol în CCM, care să-i oblige pe directorii să recunoască dacă au colaborat cu fosta Securitate. Primul care a răspuns solicitării a fost directorul general Laurenţiu Ciurel. Acesta a apărut în faţa jurnaliştilor, şi apoi şi în faţa sindicaliştilor, cu hârtia din care rezultă că nu a fost securist. El susţine că cei de la FNME pot afla cu o simplă cerere care dintre directori a colaborat cu Securitatea, dar nici nu a spus explicit dacă e de acord cu propunerea sau nu. „În ţara asta sunt nişte legi, dacă cineva din FNME ar fi fost interesat dacă vreunul din directori a făcut parte din vechea securitate trebuia să pună mâna pe hârtie şi să facă o simplă cerere de trei rânduri. Eu ştiu că unii dintre ei, la FNME, au probleme mari cu scrisul cererilor, puteau să ne roage pe noi, pe careva, şi le scriam noi cererea. Şi dacă ar fi făcut lucrul acesta în termenul legal, de nu ştiu câte luni, ar fi primit să spunem, o hârtie ca asta. Hârtie în care scrie că nu există date ori documente din care să rezulte calitatea de lucrător sau colaborator al securităţii în sensul legii, cu privire la Ciurel şi aşa mai departe”, a declarat, ironic, Laurenţiu Ciurel. Directorul a profitat de solicitarea FNME, neadmisă până acum de administraţie, şi a făcut şi el o cerere: vrea să ştie dacă Marin Condescu a fost securist. Solicitarea este una interesantă, însă ea este făcută în calitate de şef al delegaţiei semnatare a CCM, în timp ce judecătorii îl ţin pe Condescu departe de sindicate şi de negocierile la contract. Judecătorii au dispus ca Marin Condescu să nu se apropie de FNME, CS Pandurii sau CEO. „Aş vrea, eu fiind şeful delegaţiei semnatare a Contractului Colectiv de Muncă, să văd această hârtie şi cu numele de Condescu pe ea. Dacă această hârtie există aş vrea să o văd. Eu nu am avut interes să o cer dar acum, dacă tot am pus cărţile pe masă...“, a spus Ciurel.

AVERE

Mai mult, Laurenţiu Ciurel a propus publicarea declaraţiilor de avere ale liderilor de sindicat. „Nu ştiu dacă o să vedeţi vreo declaraţie de avere a celor mari sindicalişti cu care negociem la momentul acesta, deşi conform legii şi ei au obligaţia”, a mai spus Ciurel. 

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: