Ciurel: În CE Oltenia sunt prea multe cariere

Directorul CE Oltenia, Laurențiu Ciurel, a declarat că în companie sunt prea multe cariere, dar nu și prea mult personal. El a vorbit într-un interviu despre procedura de listare a companiei, dar și despre măsurile luate în viitor.  

Laurențiu Ciurel a declarat pentru site-ul bizenergy.ro că nu are în intenție să disponibilizeze personal în 2014. Cu toate acestea, în bugetul pentru 2014 sunt prevăzuți bani pentru disponibilizarea cu plăți compensatorii a 400 de persoane. “Reducerea numărului de personal se realizează doar prin pensionări si prin transfer de întreprinderi. (..) Nu dorim să concediem oameni. Toată lumea spune că suntem mulți, dar o carieră nu se poate închide într-o lună, nici în 3 luni, ca să poți trimite oamenii acasă”, a declarat acesta.

Directorul a mai spus că problema este numărul mare de cariere. “Ideea este că în sectorul cărbune nu există prea mult personal, ci prea multe cariere de cărbune, un excedent care trebuie rezolvat de o strategie coerentă și o decizie politică cu privire la aceasta sursă ce asigură stabilitatea sistemului”. Ciurel a făcut câteva precizări și despre procesul de listare a companiei, amânat pentru a treia oară. De data aceasta motivul amânării este evaluarea resurselor de cărbune. Raportul de evaluare a resurselor va fi gata în februarie 2015. “Listarea a fost amânată în urma solicitării sindicatului de intermediere, format de BRD si SWISS CAPITAL, de a evalua rezervele de cărbune pe care le deţine CE Oltenia, conform legislaţiei. Procesul de evaluare a rezervelor de cărbune pe care le deține CE Oltenia se află în faza de aprobare a desecretizării datelor care vor fi conţinute în raport, de către Agenţia Naţionala pentru Resurse Minerale – ANRM .Consultantul, Wardell Armstrong International si Geoconsulting Târgu Jiu, preconizează ca termen de finalizare a procesului de evaluare – luna februarie 2015”, a spus Ciurel, acesta dând asigurări că banii din listare vor rămâne la dispoziţia companiei.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: