Ciurel, invitat pe ascuns la Congresul FNME

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a fost invitat la Congresul Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) de la Vîlcea. Adresa a fost semnată de Ioan Feurdean. Ulterior, invitaţia a fost retrasă de Marin Condescu, încă preşedintele FNME. Întâmplarea duce la un conflict în cadrul FNME, Feurdean fiind acuzat că l-a invitat pe Ciurel fără să consulte ceilalţi membri ai conducerii. Feurdean susţine că există o decizie de acum două săptămâni să fie invitaţi toţi directorii de companii, dar este contrazis de colegi. Între timp, FNME l-a invitat la congres pe Laurenţiu Ciobotărică, directorul financiar al CE Oltenia.

În sindicatele din Federaţia Naţională Mine Energie pare să izbucnească un nou conflict, după ce sindicalistul Ioan Feurdean l-a invitat la Laurenţiu Ciurel la Congresul federaţiei, din perioada 18-20 noiembrie, de la Olăneşti. În adresa trimisă, Feurdean susţine că prezenţa lui Ciurel la congres ar fi benefică pentru că vor fi discutate şi acţiunile pe care sindicatele le vor întreprinde pentru a sprijini unităţile in care FNME are sindicate. Despre această invitaţie nu au ştiut însă ceilalţi lideri din federaţie, care au fost deranjaţi de demersul lui Feurdean, pe care l-au considerat unul ascuns. Drept urmare, în forurile federaţiei s-a decis să-i fie retrasă invitaţia lui Ciurel. Interesant este că cererea de retragere a invitaţiei este semnată de Marin Condescu, suspendat din funcţie până acum câteva zile.

Sindicaliştii au decis să-i retragă invitaţia pentru că, prin comportamentul din ultimii trei ani, Ciurel a contribuit la distrugerea unităţii sindicale prin abuzuri şi discriminare. Contactat telefonic pentru un punct de vedere, sindicalistul Constantin Mitrescu a declarat că Feurdean a luat decizia fără să consulte ceilalţi membri. Astfel, luni seara s-a întrunit Biroul Executiv care a luat decizia de a retrage invitaţia lui Ciurel. „Am înţeles că domnul Ciurel l-a sunat pe Golea să-l invite la congres, Golea s-a conformat şi l-a sunat pe Feurdean să facă invitaţiile. Noi nu ştiam“, a declarat Mitrescu. Ioan Feurdean spune însă că FNME a luat acum două săptămâni o decizie pentru a fi invitaţi toţi directorii de companii unde federaţia are sindicate, dar este contrazis de mai mulţi colegi. El a mai spus ca nu a facut invitatia in nume personal, ci in numele FNME si ca retragerea acesteia i se pare o prostie. 

anulare_invitatie_ciurel

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: