Ciurel, noul şef de la Minprest

Vicepreşedintele PSD Gorj Laurenţiu Ciurel a fost numit ieri preşedintele Consiliului de Administraţie al Minprest. Astăzi este posibil să fie numit şi un nou director al Minprest, susţin surse sindicale. Politic, pentru acest post este susţinut consilierul local din partea USL, Gabriel Giorgi.

Consiliul de Administraţia al Minprest este format de ieri din Laurenţiu Ciurel – preşedinte, Constantin Şega, Oprea Scorţariu şi un anume Bunescu – membri. Deocamdată nu se ştie cine este a cincea persoană care va face parte din CA. Tot ieri a fost stabilită şi Adunarea Generală a Acţionarilor Minprest, formată din Şerban, Matyas şi Tănăsoiu.

Acţionariatul Minprest este format din Complexul Energetic Oltenia, care deţine 95% din acţiuni şi diverse sindicate, care deţin 5% din acţiuni. Până acum, în CA şi AGA erau reprezentate şi sindicatele, dar de această dată au fost ignorate.

Se caută director

Astăzi este aşteptată numirea unor nou director la Minprest, în locul Elenei Vintilescu, căreia preşedintele executiv al PSD Gorj Ion Călinoiu îi cere insistent schimbarea.

Bătălia pentru funcţia de director este destul de mare, dacă avem în vedere faptul  că sunt mai mulţi aspiranţi din arcul guvernamental. Preşedintele PSD Gorj Florin Cârciumaru şi-a exprimat deschis susţinerea pentru Gabriel Giorgi, consilier local din partea PNL Târgu Jiu. La rândul lor, liberalii lui Dian Popescu ar susţine cu reprezentant PP-DD, Ştefan Cherciu. Pe de altă parte, Ion Călinoiu ar vrea un om fidel lui, adică pe Gheorghe Milosteanu, consilier judeţean, care este acum director la Centrul Maternal.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: