Ciurel propune reducerea numărului de salarii compensatorii

Directorul general executiv al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, va propune sindicatelor reducerea numărului de salarii compensatori acordate în caz de disponibilizări colective.

Ciurel spune că unitatea nu va avea bani să dea 20 de salarii, aşa cum este prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă (CCM). „Eu i-am rugat atunci, sunt mult prea multe 20 de salarii, nu o să se poată face efortul acesta financiar. Posibilitatea de negociere a modificării acestei cifre şi a adiţiona contractul cu un număr mai mic de salarii, să spunem, 10 sau 15“, a declarat Ciurel.

Directorul general a mai spus că la anul va concedia 500-600 de persoane. Ciurel a menţionat că printre angajaţi nu mai sunt foarte mulţi aproape de pensie deoarece aceştia au fost daţi afară de pedelişti. În acelaşi timp, sindicatele afirmă că în companie sunt 1200 de persoane care sunt în prag de pensie. „În toată perioada 2009-2012 au tot fost daţi afară cei care mai aveau până la pensie, Medinţu (n.red- Aurel Medinţu- director Divizia Energetică) e unul din ei. Au fost puşi pe listă. În locul lor s-au angajat alţii, nu prea mai ai oameni la 60 de ani. Cifra lor (n.red- a sindicatelor, cea de 1200) nu are nici un suport în spate“, a încheiat Ciurel.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: