CNA închide OTV-ul, DD îl acuză pe Ponta!

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis ieri să retragă licenţa postului de televiziune OTV, postul lui Dan Diaconescu nemaiputând să emită după ce procedura rămâne finală.

CNA şi-a motivat decizia prin faptul că televiziunea lui Diaconescu nu şi-a plătit o serie de amenzi ce i-au fost aplicate în ultimii ani, legislaţia prevăzând ca sancţiune în astfel de situaţii retragerea licenţei şi oprirea emisiei. Decizia de acum a CNA este luată odată cu validarea în funcţie a noului preşedinte al instituţiei, Laura Corina Georgescu, care are susţinerea Guvernului şi a PSD pentru funcţia respectivă. Cum Guvernul şi PSD îl au în frunte pe premierul Victor Ponta, deputat de Târgu Jiu şi fost contracandidat al lui Dan Diaconescu la alegerile de luna trecută, OTV fiind folosită din plin în campania electorală a PPDD, devine evident că cel mai afectat de această decizie, adică Dan Diaconescu, nu a putut să omită posibila implicare a prim-ministrului în închiderea postului de televiziune. DD a declarat aseară pentru gândul.info că şi Ponta face ce a făcut Năstase la începutul mandatului de premier, adică închide OTV, deşi firma care administrează televiziunea este în insolvenţă, deci nu prea are cum să-şi achite amenzile.

„Ponta, "elevul" lui Năstase - şi acesta, când a venit la putere a lovit în OTV - se comportă la fel ca profesorul său. Numai că el s-a cam dat de gol, acum câtva timp, când spunea ceva despre şmecheraşii în Rolls, care nu-şi plătesc amenzile... Ei au majoritatea în CNA şi, împreună, au luat această decizie. Oricum, e hilar ceea ce se întâmplă. Nu se poate confisca licenţa unui post aflat în insolvenţă. Aşa cum am contestat în instanţă şi celelalte încercări de întrerupere a emisiei, şi am câştigat lejer şi definitiv, tot aşa vom câştiga şi acum. Problema e doar timpul în care se va judeca şi se va lua o decizie" a precizat Dan Diaconescu, fostul candidat de pe Colegiul 6 Târgu Jiu pregătindu-se pentru prezidenţialele din 2014, alegeri în care cu siguranţă va avea nevoie de un post de televiziune pentru a-şi expune viziunea politică.

Vizualizări: 186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: