CNI a anunțat cât costă noul stadion Dinamo și cel de la Timișoara

Marți au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, ultimul pas important până la startul construcției noului stadion Dinamo și al celui de la Timișoara. Fiecare arenă va costa peste 800 de milioane de lei, dar, deși va avea o capacitate mai mare, stadionul din Banat va costa mai puțin decât cel din „Ștefan cel Mare”.

Marți a fost ziua decisivă în ceea ce privește demararea lucrărilor la noua arenă a lui Dinamo și a celei din Timișoara. În cadrul Comitetului Tehnico-Economic din cadrul Ministerului Dezvoltării au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, stadionul Dinamo va costa 854,5 milioane de lei (170 de milioane de euro) și va fi destinat meciurilor de fotbal și celor de rugby. Noua arenă va avea 25.059 de locuri în tribune, două parcări, spații de cazare cu 80 de locuri. „Ministerul Dezvoltării a avizat indicatorii tehnico-economici pentru construirea arenei multifuncționale Dinamo București și a unui stadion în Timișoara Astăzi, în prezența ministrului Adrian-Ioan Vestea și a managerului sportiv pentru consiliere al CS Dinamo București, Ionuț Lupescu, a avut loc ședința Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltării, în cadrul căreia au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei arene multifuncționale pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București și a unui stadion în municipiul Timișoara.

Stadionul Dinamo, cu o valoare avizată de 854,5 milioane de lei, va fi destinat meciurilor de fotbal și celor de rugby și va avea 25.059 de locuri în tribune, două parcări, spații de cazare cu 80 de locuri, un spațiu expozițional, un amfiteatru pentru 200 de persoane, o sală de mese cu 160 de locuri, spații de antrenament ce vor deservi o parte dintre disciplinele sportive care intră în obiectul de activitate al CS Dinamo București, precum și un centru de recuperare pentru sportivi”, se arată în comunicatul transmis de  Ministerul Dezvoltării.

Ministerul Dezvoltării a aprobat și suma necesară pentru construirea noii arene din Timișoara. Stadionul va costa 836,9 milioane de lei (167, 3 milioane de euro) și va avea o capacitate de 30.000 de locuri, urmând a fi al doilea din țară. Noua arenă se va construi în locul actualei, aflate în paragină.

Deși va avea 5.000 de locuri în plus, stadionul din Timișoara va fi cu aproximativ 3 milioane de euro mai ieftin decât al lui Dinamo.

„Stadionul din Timișoara are o valoare avizată de 836,9 milioane de lei, va dispune de 30.000 de locuri în tribune și va putea găzdui și alte tipuri de evenimente, non sportive, de tipul spectacolelor sau concertelor.

În perioada următoare, indicatorii tehnico-economici vor fi supuși aprobării în ședința Comitetului interministerial, după care proiectele de acte normative vor fi incluse pe agenda unei viitoare ședințe de Guvern”, se mai arată în comunicatul Ministerului Dezvoltării.

Galerie fotoVizualizări: 459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: