Cocină: La Gorj, UNPR şi USL sunt adversare

Uneperiştii nu par încântaţi de protocolul încheiat la nivel naţional cu USL-ul. Gheorghe Cocină spune că la nivelul judeţului Gorj nu există nici un protocol de colaborare între cele două organizaţii, acesta fiind valabil doar pentru susţinerea în Parlament a USL-ului. Pentru alegerile locale, Uniunea Naţională pentru Progresul României şi Uniunea Social Liberală sunt chiar adversare. Preşedintele UNPR Gorj speră să obţină singuri targetul de 8-10%.

Rep.: Ce părere aveţi de protocolul încheiat între UNPR şi USL?

G. C.: La nivelul judeţului nu există nici un protocol de colaborare între cele două organizaţii, fiecare vom merge la alegeri pe cont propriu. Protocolul încheiat la nivel naţional este valabil pentru susţinerea parlamentară. În Gorj, noi ne susţinem singuri şi sperăm să obţinem 8-10 % din voturi.

Rep.: S-au depus listele de candidaturi. Cum staţi la nivelul judeţului?

G.C.: Avem liste de candidaţi propuşi pentru consilieri judeţeni şi liste pentru consilieri locali în Târgu Jiu şi în alte 62 de localităţi. Am rămas fără candidaţi în Bumbeşti Jiu, Brăneşti, Ioneşti, Berleşti, Bolboşi, Târgu Logreşti şi Stoina.

Rep.: Din ce cauză nu aveţi liste de candidaţi pentru aceste localităţi?

G.C.: Timpul a fost foarte scurt şi nu am reuşit, până la data de 1 mai, să constituim organizaţii care să vină cu candidaţi pentru posturile de primari şi  să intre în alegeri cu şanse reale.

Rep.: În zonele respective nu au existat oameni dispuşi să intre în politică?

G.C.: Am purtat discuţii cu mai multe persoane din localităţile menţionate şi fie nu am reuşit să le convingem, fie nu mai au apetit pentru politică. În orice caz cred că am realizat foarte multe într-un interval de timp scurt, comparative cu alte formaţiuni politice mai vechi. După alegerile din luna iunie ne vom ocupa să constituim organizaţii pentru alegerile parlamentare.                       

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: