Coiculescu, pedeapsă mai blândă la Curtea de Apel Târgu Mureş

Fostul şef al Comisiei Judeţene de Expertiză a Persoanelor cu Handicap Gorj a primit un verdict mult mai uşor la Curtea de Apel Târgu Mureş, după ce a contestat sentinţa de la instanţa de fond, de la Tribunalul Harghita. Dr. Radu Coiculescu fusese condamnat acolo la trei ani de închisoare, dar cu suspendare, fiind acuzat de trei fapte de corupţie. Magistraţii mureşeni au schimbat încadrarea juridică a faptelor şi, din trei fapte de corupţie, judecătorii au reţinut acuzaţia de luare de mită în formă continuată, pe care au pedepsit-o cu un an şi jumătate de închisoare, evident cu suspendare.

Magistraţii au fost ceva mai „duri” în cazul celor două colaboratoare pe care Coiculescu le avea la Comisia de Expertiză şi care au fost puse şi ele sub acuzare. Lavinia Şorop şi Diana Manolache erau acuzate de primire de foloase necuvenite, probele de la dosar nesusţinând capetele de acuzare la instanţa de fond. Acum, la Târgu Mureş, Curtea de Apel le-a condamnat pe acestea la câte cinci luni de detenţie, cu suspendare, măsura fiind înlocuită cu o perioadă de încercare de doi ani şi cinci luni. Femeia de serviciu de la spital, Liliana Luca, a primit acum o pedeapsă de opt luni, în loc de 12, cum a fost decis la instanţa de fond, şi în cazul ei existând verdictul de înlocuire a detenţiei cu o perioadă de încercare de doi ani şi opt luni.

Cu excepţia acesteia, magistraţii au dispus acum confiscarea de la ceilalţi inculpaţi a sumei de 51,33 lei (!!), Şorop şi Manolache trebuind să achite şi câte 250 de lei cheltuieli judiciare. Dosarul a fost deschis la începutul lunii martie 2009, când doctorul Coiculescu a fost reţinut în urma unui flagrant, ulterior el rămânând în arest preventiv până pe 24 iulie. În tot acest timp, el s-a declarat nevinovat, după pronunţarea sentinţei la instanţa de fond menţionând chiar că pe imaginile de la flagrant nu se aude nicio clipă el cerând bani sau bunuri, lucru pe care şi-l dorea luat în calcul la Curtea de Apel, ceea ce se pare că s-a şi întâmplat.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: