Liga 2 cu două serii poate salva multe cluburi

Promovarea a patru echipe din Liga 2, aşa cum au solicitat mai multe cluburi, este o ipoteză luată în calcul la analizele care se fac referitor la viitorul sezon. O ipoteză de lucru discutată pentru un sezon de tranziţie ar fi Liga a doua cu două serii din care, în viitorul sezon, să promoveze doar câte o echipă.

Varianta agreată de tot mai mulţi oficiali ai echipelor din Liga 1, dar şi din Liga 2, este aceea de a crește numărul echipelor din Liga 1 la 18 în viitorul sezon. Acest lucru se poate realiza doar dacă nu va retrograda nici o echipă în Liga 2 şi vor promova patru formaţii din eşalonul doi, acolo unde în acest moment mai sunt doar 18 echipe. Într-o astfel de situaţie, Liga 2 ar rămâne cu patru echipe mai puţin, după promovarea celor cinci din Liga 3.

Fostul preşedinte de la Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, consideră că revenirea la două serii de Liga 2 ar salva, în situaţia economică dificilă a majorităţii echipelor din Liga 2, foarte multe cluburi: „Ar fi mai bine să fie două serii în Liga 2, în principal din cauza costurilor legate de deplasări. Sunt multe echipe care vor avea grave probleme financiare, din cauza crizei economice care o să urmeze. Mă refer în special la cluburile susținute de Consiliile Locale și Județene. Economia va fi la pământ și bugetele locale nu vor mai avea de unde încasa taxe, ca până acum. Nici cluburile private nu o vor duce foarte bine, iar deplasările lungi nu vor mai putea fi acoperite. Prin distanțe mai mici s-ar reduce considerabil costurile. Ar fi și mai puține jocuri de disputat”.  

În prezent, în Liga 2 cu o serie şi cu 20 de echipe, din care doar 18 au mai rezistat până acum, se dispută un număr de 38 de etape. În cazul în care Liga 2 ar avea două serii s-ar juca mai puţine etape, în funcţie de numărul de echipe din fiecare serie.

Vizualizări: 541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: