Universitatea Craiova anunţă vremuri grele în fotbal

Previziunile referitoare la falimentul multor cluburi de fotbal, chiar şi din prima ligă, sunt pe cale să se adeverească. Tot mai multe echipe îşi trimit zilnic fotbaliştii în şomaj tehnic, semn că nu au puterea de a susţine financiar salariile acestora pe perioada pandemiei.

Universitatea Craiova este un caz fericit, fiind printre puţinele echipe  care nu au apelat la ajutorul de la guvern. Universitatea Craiova nu va reduce salariile jucătorilor, pe fondul crizei provocate de coronavirus, dar şi ea va fi afectată de prelungirea sezonului, prin prisma faptului că unii jucători vor termina contractele la 30 iunie.

Managerul Universităţii Craiova, Marcel Popescu, este de părere că multe cluburi din România, care sunt sunt susţinute din bani publici, vor avea de suferit în perioada următoare, iar în fotbalul mondial se va majora diferenţa dintre cluburile potente financiar şi restul echipelor.

„Multă lume va apela la acei bani de la stat, dar statul nu poate ajuta fotbalul mai mult decât societatea, aşa că unele cluburi, care au bugetul asigurat de primării, vor avea de suferit. Spre exemplu, la Voluntari. Multe lucruri se vor schimba la nivel economic. Dacă va dispărea şi acel fair-play financiar, unele cluburi îşi vor permite totul, iar altele, nimic” a declarat oficialul oltean, într-o intervenţie la Oltenia TV.  „În privinţa salariilor, am găsit o formulă pe care jucătorii au îmbrăţişat-o, cu două variante, dar ambele înseamnă vă oprim acum şi vă dăm totul peste 6 luni. Atitudinea lor demonstrează că am devenit o familie. Mă bucur că jucătorii îşi păstrează nota optimistă, ei mai speră să câştige campionatul. Sunt unii jucători la final de contract la 30 iunie. În Portugalia, federaţia a decis că se vor extinde contractele din cauza întreruperii şi vor expira după ce se va termina campionatul”, a spus Marcel Popescu.

Managerul general al Ştiinţei spune că nici dacă se va permite accesul fanilor pe stadioane, aceştia nu vor veni, deoarece va exista o teamă până când nu va fi totul sub control.

Vizualizări: 1,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: