Colaborare CSS - CSM pentru echipa de baschet masculin

Echipa de baschet seniori a CSM Târgu Jiu, care sezonul acesta va evolua în campionatul naţional de baschet, a încheiat un protocol de colaborare cu Clubul Sportiv Şcolar din Târgu Jiu. Protocolul va permite folosirea de juniori ai CSS la meciurile primei echipe, o parte dintre tinerii de la CSS având dublă legitimare în acest sezon.

Directorii celor două cluburi sportive din Târgu Jiu, Clubul Sportiv Şcolar Târgu Jiu şi clubul primăriei locale, CSM Târgu Jiu,  Vladimir Popa şi Robert Bălăeţ, au parafat recent un protocol de colaborare sportivă între CSS Târgu Jiu şi CSM Târgu Jiu, protocol care se doreşte a fi o continuare a performanţei cu care toti iubitorii sportului gorjean deja sunt obişnuiţi, la nivel de juniori, dar şi de seniori.

În urma acestei colaborări, toate echipele de baschet înscrise în campionat pentru sezonul 2019 - 2020 de către CSS vor evolua sub denumirea CSS - CSM Târgu Jiu. „CSS Târgu Jiu se obligă prin acest parteneriat să descopere şi să pregătească viitorii campioni, aşa cum s-a întâmplat şi până acum, iar CSM Târgu Jiu se obligă să îşi aducă aportul, prin logistică şi baza materială şi sportivă, pentru ca activitatea sportivă să funcţioneze la parametrii cei mai ridicaţi, pentru a se atinge performanţa”, a informat Clubul Sportiv Şcolar, un club de tradiţie mai ales în ceea ce priveşte secţia de baschet.

Antrenorul Claudiu Alionescu deja a convocat cinci dintre jucătorii juniori de la CSS la antrenamentele primei echipe, acolo unde zilnic au loc antrenamente în vederea debutului în noul sezon, acesta fiind prevăzut pentru începutul lunii octombrie. „Vrem să închegăm o echipă cât mai repede pentru că jucători avem acum, dar trebuie să avem şi o echipă. Este foarte greu, pentru că sunt mulţi jucători noi, dar şi tineri, dar sunt profesionişti care şi-au facut treaba foarte bine în echipele unde au jucat, şi sunt sigur că aşa vor fi şi la CSM Târgu Jiu”, a spus Alionescu despre jucătorii care fac parte din lot, inclusiv cei cinci juniori. 

Şi primarul Marcel Romanescu s-a declarat încântat de tinerii sportivi de la echipa de baschet pe care i-a urmărit la o serie de antrenamente: „Am rămas plăcut surprins de tinerii sportivi și sunt convins că Adrian Roșu, expertul de la CSM, și Claudiu Alionescu, antrenorul echipei, au ales bine lotul actual. Avem baschetbaliști talentați, bine pregătiți, ceea ce înseamnă un parcurs spectaculos în viitorul campionat. Am format o adevărată familie în jurul unor jucători foarte valoroși din Târgu Jiu, Remus Ionuț Răceanu, Camil Berculescu,  Alexandru Berca , Mihai  Bădița și Iulian Lila”.

Începând din luna octombrie iubitorii de baschet vor avea din nou ocazia să umple Sala Sporturilor şi să creeze atmosfera incendiară cu care i-au obişnuit pe baschetbalişti, mai ales că o parte din lotul care a evoluat sezonul trecut la echipa ACS Târgu Jiu, inclusiv antrenorul, se regăsesc şi la noua echipă a CSM Târgu Jiu.

Vizualizări: 631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: