Colege de clasă, premiante la olimpiada de muzică

Au cucerit juriul de la Olimpiada zonală de muzică de la Craiova prin vocile și prin talentul de a mânui instrumentele muzicale. Este vorba despre patru eleve din Gorj, Maria Gugu, Roxana Croitoru, Cristina Lăcătușu și Elvira Baldovin, care au obținut premiile I și II la muzică ușoară, populară și nai. Acestea sunt eleve la Colegiul Național ”Spiru Haret” și la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Târgu Jiu. Maria Gugu, în vârstă de 11 ani, este cunoscută pentru reprezentația sa la ”Românii au talent”, iar Roxana Croitoru, la cei 12 ani ai săi, are deja un album.

Elevele Maria Gugu, Roxana Croitoru și Cristina Lăcătușu au primit locul I la faza zonală a olimpiadei de muzică de la Craiova la secțiunile muzică ușoară, muzică populară și nai. Roxana Croitoru și Maria Gugu sunt colege în clasa a V-a la Colegiul Național ”Spiru Haret” din Târgu Jiu. Acestea au fost însoțite la Craiova, unde s-a derulat faza zonală a olimpiadei la nivel de gimnaziu, de profesorul de muzică Laurențiu Popescu. Concursul a avut loc sâmbătă, 31 martie. Maria Gugu, fiica lui Marian Negrescu, directorul Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, a interpretat o piesă din repertoriul solistelor Christina Aguilera și Beyonce. De asemenea, Roxana Croitoru a interpretat două melodii din repertoriul Mariei Lătărețu, cântăreața sa preferată, respectiv ”Mă uitai la răsărit” și ”Hora-n poieniţă”. ”Sunt două fete talentate care își dedică foarte mult timp muzicii. Cele două aproape că nu mai au timp pentru jocurile copilăriei. Arta cere sacrificii. Maria, pe lângă muzică pot să spun că citește foarte mult, scrie și iubește teatrul. De asemenea, Roxana, pe lângă faptul că are o voce deosebită, în acest caz mulți o consideră o viitoare Maria Lătărețu, colecționează foarte multe costume populare gorjenești. Cred că are o colecție de peste 200 de costume”, spune profesorul de muzică Laurențiu Popescu. Acesta este recunoscut  la rândul său prin rezultatele pe care le-a avut cu elevii la concursuri și olimpiade școlare, mai ales prin cele obținute de Corala ”Ad Astra”, pe care a înființat-o în anul 2005. La acest concurs s-a remarcat și Cristina Lăcătușu de la Liceul de Muzică din Târgu Jiu, care a obținut premiul I la nai, aceasta fiind o speranță a muzicii din Gorj.

SERBARE

Profesorii și colegii de la Palatul Copiilor, unde se instruiește cu profesoara Emilia Drăgotoiu Nanu, i-au oferit miercurea trecută micuței Roxana Croitoru un spectacol, cu ocazia împlinirii vârstei de 12 ani. Tot la olimpiada de la Craiova a obținut premiul II la muzică ușoară Elvira Bolovan, iar corul Clopoțel al aceluiași liceu a obținut locul I.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: