Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu”, prima “Şcoală - Ambasador” din judeţul Gorj

Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu", a cărui istorie înseamnă 130 de ani de tradiţie şi performanţă, continuă să-şi îmbogăţească palmaresul distincţiilor. Astfel, în data de 11 iunie 2020, instituţia de prestigiu a primit titlul de "Şcoală Ambasador" a Parlamentului European, alături de alte 14 colegii din România.

Proiectul educativ, lansat în 2017, urmăreşte, prin programul său, îmbunătăţirea cunoştinţelor despre Europa şi despre democraţia parlamentară în rândul tinerilor. Aceştia sunt familiarizaţi cu oportunităţile cetaţeniei europene, precum şi cu rolul pe care Parlamentul European îl are în procesul decizional.

Echipa  colegiului, compusă din 5 ambasadori seniori - cadre didactice şi 15 ambasadori junior - elevi, a intrat în competiţie în noiembrie 2019, iar de la debutul pandemiei de coronavirus aceasta şi-a desfăşurat toate activităţile în mediul online. Diversitatea preocupărilor, entuziasmul, deschiderea spre inovaţie şi creativitate a tuturor celor implicaţi au demonstrat interesul tinerilor pentru informarea, sensibilizarea şi conştientizarea rolului  pe care îl au instituţiile europene şi cetaţenia activă în dezvoltarea lor.

Ceremonia de premiere, care a avut loc online, a dat posibilitatea tuturor celor înscrişi în proiect, reprezentanţi ai celor 15 instituţii de învăţământ preuniversitar din România, să evidenţieze nevoia de participare a tinerilor la viaţa democratică a societăţii în care trăiesc.

Echipa de proiect a Colegiului Naţional "Tudor Vladimirescu" Târgu Jiu a fost formată din:

- prof. dr. Velţan Elena - coordonator EPAS,

- prof. dr .Roată Elena,

- prof. Vîlceanu Daniela-Ileana,

- prof. Dragotă Teodora,

- prof. Baros Maria – ambasadori seniori.

Echipa de ambasadori juniori a fost reprezentată de:

- Popa Iarina Ioana (10B),

- Cîrnu Ioana Teodora (10B),

- Epure Elena Teodora (10B),

- Garcea Miruna Dominik (10B),

- Popescu Maria Bianca (10B),

- Vătău Lorena (10B),

- Chiţan Rafael Alexandru (10B),

- Tilea Andrei Corneliu (10B),

- Bratu Mihai (9A),

- Podăriţă Ioana (11G),

- Velican Alexandru (11G),

- Negru Robert (11G),

- Romanescu Alexandra (11G),

- Tuvene Alexia (11E),

- Nioaţă Alexandra (11A).

Obţinerea acestei distincţii, decernată pentru prima dată unei instituţii de învăţământ din judeţul nostru, se datorează susţinerii necondiţionate a conducerii colegiului, a domnului director prof. dr. Dorin Dan Taşcău, precum şi sprijinului acordat de toate instituţiile publice şi mass-media, interesate să promoveze tinerii într-o societate europeană.

Sursa: Comunicat de presă

Vizualizări: 2,913

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: