Comasarea şcolilor din judeţ nu a desfiinţat învăţământul simultan

În peste 200 de şcoli din judeţul Gorj încă mai există învăţământ simultan. Deşi de la 1 septembrie şi-au restructurat activitatea aproape 40 de unităţi de învăţământ din judeţul Gorj pentru crearea condiţiilor pentru acces egal la educaţie şi respectarea egalităţii de şanse pentru toţi preşcolarii şi elevii, învăţământul simultan nu a dispărut din sistemul de învăţământ din judeţ.

Sute de elevi din peste 200 de şcoli primare din Gorj încă mai învaţă în regim simultan. Procesul de comasare început în acest an nu a reuşit să desfiinţeze unităţile în care lasă I combinată cu clasa a III-a şi clasa a II-a combinată cu a IV-a. Dar acest lucru nu se întâmplă numai pentru şcolile primare, ci şi pentru şcolile generale. Este vorba despre şcolile generale din Arcani, Aninoasa, Sterpoaia, Cernădia, Creţeşti, Sohodol, Topeşti, Vladimir sau Negreni şi despre şcolile primare Stroieşti, Poieniţa, Cerna Sat. Motivele pentru care aceste unităţi încă funcţionează sunt lipsa transportului şcolar, numărul redus de elevi. De exemplu, Şcoala Generală Arcani este singura unitate rămasă în comună, motiv pentru care nu a putut fi desfiinţată.

Printre şcolile comasate la începutul acestui an se numără Şcoala Primară Bolboceşti, Şcoala Generală Copăcioasa, Şcoala Generală Ciocadia, Şcoala Primară Hăieşti, Şcoala Generală Lihuleşti sau Şcoala Generală Brătuia.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: