Comisia de acreditare, în spitalul din Târgu Jiu

Emoții mari pentru personalul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Comisia de acreditare din cadrul Ministerului Sănătății a ajuns luni dimineața în cadrul unității spitalicești și a început deja controlul în secții. Echipa va ține pe jar conducerea spitalului până vineri, când va da verdictul final.

Cei cinci membri ai comisiei de acreditare au început verificările încă de luni dimineața, prima secție luată în vizor fiind Balneofizioterapia. Până vineri însă, toate secțiile vor trece prin filtrul de acreditare. ”Comisia de acreditare a sosit în cursul dimineții de luni și deja s-au împărțit pe secții, s-a făcut un program, în fiecare zi sunt programate anumite secții la vizită și procesul va dura până vineri, timp în care toate secțiile vor trece prin acest filtru de acreditare. Noi ne-am făcut temele, s-a muncit foarte mult, nu cred că vor fi probleme și cred că vom obține și un punctaj destul de mare”, a spus Gheorghe Stanciu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
Cât privește deficiențele, medicii spun că s-au redus semnificativ, însă problema cea mai mare rămâne în continuare lipsa cadrelor medicale pe anumite specializări. ”Bineînțeles, nu există nimic perfect. Cea mai mare deficiență este lipsa de medici, adică sunt specializări în care nu sunt medici suficienți, chiar și la ORL mai are nevoie de medici”, a spus Gheorghe Stanciu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
În cazul în care nu primește acreditarea, unitatea ar putea pierde finanțarea de Casa Asigurărilor de Sănătate Gorj.

Vizualizări: 282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: