Comisie de anchetă pentru inspectorul de religie din ISJ Gorj

Generalul de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan, evită să ia o decizie în ceea ce îl priveşte pe inspectorul de religie, Ştefan Cristian Vătafu, care a cerut profesorilor din şcoli să transmită o situaţie cu elevii care nu au religie ortodoxă, deşi mai-marii de la Ministerul Educaţiei au spus că acesta „trebuie să plătească şi să plece”. Pentru a tărăgăna luarea unei decizii, Işfan a plasat luarea de măsuri în mâinile altor inspectori şcolari.

Consiliul Inspectorilor care s-a întrunit ieri a decis ieri formarea unei comisii care să stabilească dacă se impune sau nu revocarea din funcţie a inspectorului de religie Ştefan Cristian Vătafu. La începutul acestui an, acesta a dat sarcină profesorilor de religie din judeţul Gorj, pe site-ul instituţiei, să inventarieze elevii care provin din familii de altă credinţă decât cea creştin ortodoxă, deşi legea interzice obligarea persoanelor să-şi declare credinţa. Membrii comisiei dau asigurări că în următoarele 3 zile vor decide dacă acesta va fi sau nu destituit din funcţia de inspector. „Această comisie are următoarea componenţă: inspectorii şcolari Georgeta Popescu, Grigore Alexandrescu, Dorina Nichifor, Marian Staicu şi jurista instituţiei noastre Carmen Lambu. Dumnealor vor cerceta toate documentele şi în câteva zile vom face publice propunerile pe care le vor face membrii comisiei. Vom urmări dacă mai există mesaje similare postate de dumnealui şi dacă într-adevăr se face vinovat de ceea ce lezează de fapt opinia publică, îngrădirea dreptului la liberă credinţă şi la liberă exprimare şi discriminarea de vreun fel a elevilor”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

OPINIE

Oficialii de la Ministerul Educaţiei, în speţă Romeo Moşoiu, consilierul ministrului, a declarat pentru presa centrală că inspectorul Ştefan Cristian Vătafu „trebuie să plătească şi să plece”.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: