Comitetul executiv al PNL se întruneşte vineri

Noul comitet executiv al Partidului Naţional Liberal Gorj se întruneşte vineri într-o primă şedinţă. Pe ordinea de zi a întâlnirii figurează două puncte ce vor fi luate în discuţie de cei 25 de membri ai comitetului. Se va stabili sediul partidului şi purtătorul de cuvânt al noii structuri, anunţă ce doi copreşedinţi, Dian Popescu şi Dan Vâlceanu. Dacă sediul partidului pare să fie unul acceptat atât de liberali, cât şi de foştii pedelişti, purtătorul de cuvânt este încă discutat de cele două părţi.

Membrii Comitetului Executiv al PNL se întrunesc vineri pentru prima dată de la fuziune. Cei 25 de liberali vor purta discuţii privind stabilirea noului sediu, dar vor stabili şi cine va fi purtătorul de cuvânt al formaţiunii politice. Pentru această funcţie par să mai existe încă tensiuni în interiorul partidului. Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL, a declarat ieri că în cazul în care nu vor ajunge la un numitor comun atunci proiectele de pe ordinea de zi vor fi supuse la vot, deşi tot liberalii ar avea câştig de cauză pentru că au majoritate. „Primele puncte de pe ordinea de zi sunt şi punctele indicate în hotărârea nr.1 a Consiliului Naţional şi anume stabilirea sediului şi a purtătorului de cuvânt. Ar fi bine să ajungem la un consens”, a declarat Dan Vâlceanu. Cert este că actualul purtător de cuvânt, Denisa Şuţă, nu este pe placul celuilalt copreşedinte, Dian Popescu. Contactat telefonic acesta a declarat că pentru această funcţie există o altă propunere din partea liberalilor. „Unde a fost doamna Şuţă purtător de cuvânt? Poate la vechiul PDL, dar PDL nu mai există. Trebuie să punem în această funcţie oameni responsabili, oameni care să reprezinte acest partid. Am discutat cu domnul Virgil Drăguşin, el este propunerea noastră”, a declarat Dian Popescu, copreşedinte PNL Gorj.

Virgil Drăguşin este în prezent secretar general al PNL iar funcţia acestuia ar urma să fie preluată de o altă persoană desemnată în şedinţa de vineri. Acesta a şi precizat ieri că este posibil ca o altă persoană să fie responsabilă de secretariatul general al comitetului executiv. „Decizia este a colegilor, este posibil să fie altcineva în locul meu secretar general”, a spus Drăguşin. Cert este că, potrivit hotărârii Consiliului Naţional, comitetul executiv al PNL va funcţiona cu un secretar general care va fi desemnat de partidul cu cea mai mare pondere şi un secretar general adjunct desemnat de partidul cu ponderea mai mică.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: