Competiţie internă la PSD pentru primăria Motru

Organizaţia Partidului Social Democrat de la Motru a stabilit care sunt cei trei candidaţi care vor intra în sondajul pentru desemnarea candidatului final la primărie. Favoritul organizaţiei municipale a PSD este Cosmin Morega, acesta reuşind să acumuleze cel mai mare punctaj. Pe locul al treilea s-a situat Eugen Corcoaţă, iar actualul viceprimar, Tudor Dobrică, s-a clasat pe locul secund. Primarul în funcţie, Dorin Hanu, a precizat că cetăţenii din Motru vor fi cei care vor alege un singur candidat din cei trei care să intre în competiţia electorală.

Competiţie dură în sânul organizaţiei PSD Motru. Cosmin Morega - directorul Direcţiei Publice Motru, Tudor Dobrică - viceprimarul municipiului şi Eugen Corcoaţă - administrator special UATAA sunt cele trei propuneri ale PSD Motru pentru funcţia de primar. Cetăţenii vor desemna într-un sondaj de opinie candidatul final. Până la rezultatul sondajului, Cosmin Morega rămâne favoritul pesediştilor din Motru, obţinând cel mai mare punctaj. ”Au fost nominalizaţi 23 de colegi care au obţinut punctaj. Fiecare din cei 54 de membri prezenţi, eu nu am votat, fiecare pe un buletin de vot a scris trei nume din cadrul partidului pe care ei îi consideră potriviţi pentru postul de primar. Prima poziţie primea zece puncte, numărul doi 8 puncte şi numărul trei 6 puncte. La sfârşit s-a făcut un clasament şi cele mai multe puncte le-a obţinut domnul Morega. După ce s-a terminat votul, i-am luat în ordine pe cei trei clasaţi şi i-am întrebat dacă vor să candideze şi toţi au spus că vor să candideze la Motru. Dacă unul refuza, intra următorul clasat. Mai democratic de atât nu se putea”, a spus Dorin Hanu, primarul din Motru. Astfel, Cosmin Morega a obţinut 254 de puncte, Tudor Dobrică 226 de puncte, iar Eugen Corcoaţă 134 de puncte.

Morega: Simt că eu voi fi candidatul

Contactat telefonic, directorul Direcţiei Publice Motru, Cosmin Morega, a spus că simte că el va fi candidatul PSD la primărie şi că nu îl sperie competiţia. ”Eu sper să fie pozitiv sondajul dacă tot mi-am asumat această responsabilitate şi simt că aşa va fi. Aşa sper şi aşa cred că va fi. Pe fiecare ne recomandă ceea ce facem zi de zi, ceea ce am făcut an de an. Nu putem avea pe toată lumea de partea noastră, dar cred că aşa va fi. Cine mă cunoaşte ştie că aici m-am născut, aici am crescut, aici am muncit. Sunt deschis la nou şi îmi place să zic că vreau că fac mai mult, sunt deschis şi îmi place să creez mai mult. Pe mine nu m-a speriat şi nu mă sperie niciodată concurenţa, chiar îmi place. Este un lucru bun şi faptul că sunt apropiat de vârsta contracandidatului, dar întotdeauna concurenţa naşte lucruri bune, frumoase şi noi”, a spus Cosmin Morega. 

Dobrică: Cetăţenii vor decide

Actualul viceprimar de la Motru, Tudor Dobrică, vrea şi el să candideze la primărie. Spune însă că îl va susţine pe cel pe care îl vor desemna motrenii. ”Tot cetăţenii vor decide care va fi candidatul PSD din rândul celor trei. Îmi doresc să candidez la Motru, dacă în sondaj voi fi preferat îmi voi asuma răspunderea. Dacă din acest sondaj reiese altul decât mine, bineînţeles că îl voi susţine şi vom face echipă în campania electorală. Scopul oricărui candidat PSD este acela de a câştiga primăria. Trebuie să fim uniţi. Eu zic că totul a fost foarte corect, fiecare membru din cei 54 prezenţi a putut să-şi exprime trei opţiuni chiar şi din afara comitetului executiv. Mi s-a părut cel mai transparent mod, mai corect de aşa nu se putea”, a spus Tudor Dobrică, viceprimarul din Motru.

Cel de-al treilea posibil candidat, Eugen Corcoaţă, nu a putut fi contactat.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: