Comuna Padeş, condusă de secretar şi jurist. Vezi de ce!

Comuna Padeş a rămas fără primar, asta după ce Consiliul Local a luat act de demisia lui Ilie Dragoteanu. În şedinţa de miercuri, 11 noiembrie, trebuia să fie ales noul şef al comunei, însă niciunul dintre partide nu a reuşit să coaguleze o majoritate, candidaţii de la PNL şi PSD, respectiv Serafim Antonie şi Mihai Arginataru, obţinând câte 6 voturi. Diferenţa o putea face consilierul independent, dar a lipsit de la şedinţă. În aceste condiţii, de binele mers al comunei se vor ocupa secretarul şi juristul primăriei.

Liberalii nu au reuşit nici de această dată să facă o majoritate pentru a pune un primar interimar la Padeş. La şedinţa care a avut loc miercuri seara, cei doi candidaţi au obţinut acelaşi număr de voturi, câte 6 fiecare, pentru că cel de-al 13-lea consilier, care se pare că are un cuvânt greu de spus în această decizie, a lipsit de la ședință. "Am avut ședința, am fost eliberat din funcție, a luat Consiliul știință de demisia mea. S-au ținut două tururi de alegeri pentru noul viceprimar. A fost balotaj și nu s-a ales", a declarat Ilie Dragoteanu, consilier local PNL la Padeș. 

Comuna va fi condusă provizoriu de către secretarul comunei care are rol de coordonator al activităților, dar și de juristul primăriei, care are și drept de semnătură, spun reprezentanții Prefecturii Gorj. Dragoteanu, înainte să-și dea demisia din funcția de primar interimar, l-a împuternicit pe jurist, care acum are drept de semnătură pentru ca primăria să poată face plăți de natură salarială sau alte viramente bancare și nu se pune problema unui blocaj, așa cum s-a întâmplat la Rovinari. 

Vâlceanu: Vom avea majoritate

Este cel de-al doilea eșec înregistrat de liberali la primăria Padeș, asta după ce nici la ședința de Consiliu Local anterioară nu au reușit să pună un viceprimar, pentru că niciunul dintre ceilalți consilieri, în afară de consilierii liberalii, nu s-au prezentat la ședință. Dan Vâlceanu, lider PNL Gorj, spune că la viitoarea ședință de Consiliu Local, partidul va avea majoritate. "Eu spun că vom avea majoritate la următoarea ședință. Nu garantez nimic, pentru că nu e nevoie. Următoarea ședință cred că va avea loc pe 2 decembrie", a comentat Dan Vâlceanu, co-președinte PNL Gorj.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: