Comunicatul CE Oltenia, despre privatizarea companiei

CE Oltenia a remis astăzi un comunicat de presă prin care face precizări privind sumele de care compania are nevoie pentru investiţiile de modernizare. Dar, directorul Laurenţiu Ciurel nu a transmis clar şi precis că această companie nu va fi privatizată, de parcă subiectul nici nu ar exista.


În fapt, Ciurel spune că motivul pentru care compania ar trebui privatizată, adică obţinerea sumelor pentru re-tehnologizări, nu există. „La aceasta ora, investiţiile au fost deja finanţate cu credite bancare de la bănci comerciale, fără garanţii de stat, cu excepţia a cca 25 mil euro necesari unei investiţii de mediu in Rovinari, in 2014.

In perioada 2013-2014, compania nu are nevoie de 150 mil de euro, ci a semnat finanţări de 150 milioane de euro, gradul de îndatorare fiind de cca 28%.

CE Oltenia se afla in negocieri cu BERD pentru o finanţare avantajoasa a modernizării grupului nr.6 - Turceni, de cca 220 mil euro, finanţare care nu condiţionează, însă, funcţionarea in condiţii de siguranţă si profitabilitate a acestei termocentrale in anii imediat următori.

Împrumutul, daca se va concretiza, se va derula pe parcursul a 10 ani, cu o perioada de graţie“, se arată în comunicatul de presă.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: