Comunitarii lui Tudor s-au transformat în detectivi... de gunoaie

Noua ocupaţie a poliţiştilor comunitari din Târgu Jiu este aceea de detectiv în gunoaiele depozitate necontrolat pe malul Jiului. Dornici să dea de urma celor care poluează conştient sau nu natura, aceştia au început să caute, la propriu, prin mormanele apărute peste noapte în locuri în care nu ar trebui să fie. Astfel, la suprafaţă au început să iese adrese de pe cutii trimise prin curierat, acte de prin contabilitatea unor firme sau plicuri aruncate la gunoi, toate uşurând munca de identificare a celor care nu respectă mediul.

În fruntea „detectivilor de gunoaie” a fost ieri chiar Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu, care a venit pe malul râului împreună cu şeful firmei de salubritate din oraş, Luis Popa. Scotocirea gunoaielor s-a soldat ieri cu descoperirea, mai întâi, a unui şarpe de vreun metru lungime şi, mai apoi, a unei cutii pe care era scris numele unei persoane şi al firmei administrate. Tudor a menţionat că firma respectivă nu este la prima abatere de acest gen, motiv pentru care l-a sunat pe patronul acesteia să vină la faţa locului, numărul de telefon fiind luat tot de pe cutia găsită prin gunoaie. „Tudor de la Poliţia Comunitară vă deranjează. Ovidiule tată sunt pe malul Jiului şi e o mare problemă. Mă bucur dacă spui că ne cunoaştem, dar văd că se continuă să se aducă gunoaie aici. Noi găsirăm hârtii cu numele tău şi al firmei aici, aşa că te aştept să vii cât mai repede şi să lămurim lucrurile, că oricum mai primeşti o amendă”, i-a spus la telefon şeful Poliţiei Comunitare patronului al cărui nume figura pe cutia cu pricina.

Cei de la salubritate şi Poliţia Comunitară mai au însă în cap un plan pe care vor să-l pună în practică în cazul în care nu-i vor potoli pe cei care aruncă gunoaiele aiurea. Actualii „detectivi” ar urma să plece pe teren cu una sau două căruţe din cele confiscate şi vor merge pentru a ridica ei gunoiul direct de la cei care se tocmesc, de regulă, cu astfel de căruţaşi. În acest mod, cei interesaţi de a scăpa de gunoi vor fi descoperiţi din timp, iar amenzile vor fi date înainte ca mizeriile să fie împrăştiate în natură, detaliile despre o asemenea „operaţiune” nefiind încă puse la punct.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: