CONCEDIERI: CE Oltenia a decis să închidă firmele sindicatelor

Directorul general executiv al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că nu va mai susţine financiar firmele înfiinţate de sindicate, unde lucrează circa o mie de persoane. Măsura are primele efecte, 300 de concedieri la Sind Jilţ. Laurenţiu Ciurel a precizat că vor fi păstraţi şi mutaţi la Minprest doar cei care au dat teren la CEO sau cei cu mari probleme financiare.

Laurenţiu Ciurel spune că la acest moment compania evaluează salariaţii de la firmele sindicatelor şi va decide pe cine păstrează. Se va hotărî la 1 august, dar primele sute de concedieri au fost deja anunţate. „Eu le-am spus. La situaţia economică de acum va fi foarte greu să mai continuăm colaborarea cu firmele sindicatelor. Acolo unde există probleme sociale, acolo unde există oameni care au dat suprafețe de teren, cam 30% din evaluările noastre, acolo unde sunt unici susținători în familie voi extinde activitatea Minprest în zona respectivă și-i voi duce în Minprest“, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Directorul mai spune că închiderea acestor firme are drept scop menţinerea pe linia de plutire a CE Oltenia. „Evaluările le vom face până la 1 august. Trebuie ținut pe linia de plutire acest colos și trebuie tăiat din cheltuielile inutile și s-a dovedit că o parte din aceste activități ale acestor firme sunt inutile“, a spus Ciurel.

Restanţe la salarii

La Sind Jilţ conducerea a anunţat deja concedierea tuturor salariaţilor, 330 la număr. Ca şi cum nu ar fi suficient că pe 4 iulie intră în preaviz, oamenii nu şi-au luat nici salariile, acestea fiind întârziate mai bine de două săptămâni. Asta pentru că serviciile prestate de Sind Jilţ către CE Oltenia nu au fost plătite. Societatea are nevoie de 2,5 miliarde de lei vechi pentru a achita salariile. „Azi dimineaţă au fost nişte probleme. Câţiva oameni nu mai vrură să intre la lucru. Se dusă directorul la ei, discută cu oamenii. Oamenii au înţeles, dar trebuie să ne gândim şi la ei. Avem 7 miliarde la cartotecă şi nu ne dau măcar 2,5 miliarde de lei, ca să dăm şi noi salariile“, a explicat un reprezentant al Sind Jilţ. Conducerea Sind Jilţ afirmă că, din cei 330 de salariaţi, 159 au convenţii potrivit cărora au dat pământ la CE Oltenia, iar pentru ceilalţi salariul de la Jilţ este singurul venit pentru familie.

REACŢIE

Directorul Minprest, Gabriel Giorgi, a declarat că până la acest moment nu a fost o discuţie serioasă privind preluarea personalului de la aceste firme, dar dacă posturile vor fi bugetate nu va fi o problemă. Gabriel Giorgi a mai spus că Minprest are în domeniul de activitate serviciile pe care le prestează acum firme precum Sind Jilţ sau Olservmin.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: