Concedieri colective cu plăţi compensatorii în energie

Peste 30 de gorjeni vor rămâne fără loc de muncă începând cu luna aprilie. Societatea Servicii Energetice Oltenia procedează la concedieri colective în toate judeţele unde desfăşoară activitatea. Salariaţii care urmează să fie disponibilizaţi vor primi salarii compensatorii în funcţie de vechime.

La Gorj, societatea este situată în vecinătatea sediului Complexului Energetic Oltenia din Târgu Jiu şi prestează activităţi de mentenanţă instalaţii electrice, proiectare şi consultanţă, inginerie specializată şi consultanţă tehnică, dar şi alte servicii. Principalii clienţi ai acestei societăţi sunt CEZ România, Energobit, Adrem Invest, Transelectrica, Petrofac, Hidroconstrucţia,  dar şi CE Oltenia. Societatea va proceda din primăvara acestui an la reduceri de personal masive, fiind trimişi acasă sute de angajaţi, câteva zeci fiind din Gorj. „Am primit o notificare de la societate, că urmează să disponibilizeze în perioada 1 aprilie-31 mai, anul curent, 180 de persoane, din care din judeţul Gorj vor fi 34. Motivele sunt condiţiile de pe piaţa concurenţială din zona de prestaţii a serviciilor energetice, restrângerea investiţiilor, contractele cadru privind prestarea de servicii de mentenanţă pentru anul în curs. Practic, pentru 2014 nivelul maxim realizabil al veniturilor asigură un grad de încărcare al personalului existent de aproximativ 68%”, a declarat Romeo Chiriac, directorul general al AJOFM Gorj.

Disponibilizaţii primesc salarii compensatorii

Conform notificării transmise la agenţia însărcinată cu ocuparea forţei de muncă, societatea va asigura angajaţilor salarii compensatorii care se vor acorda în funcţie de vechime astfel: cei care au o vechime cuprinsă între 1şi 5 ani vor primi un salariu mediu net pe unitate (1055 lei), celor care au o vechime cuprinsă între 5-10 ani li se vor acorda 2 salarii compensatorii, cei care au o vechime în câmpul muncii între 10 şi 20 de ani vor pleca acasă cu 3 salarii compensatorii, iar cei care au o vechime de peste 20 de ani vor primi 4 salarii compensatorii.

Ce personal pleacă acasă

Cei mai mulţi dintre disponibilizaţi sunt muncitori necalificaţi. Personalul care va fi disponibilizat din Gorj este încadrat astfel: cu studii tehnice care au studii superioare-6 persoane, încadraţi pe funcţii economice cu studii superioare-4 persoane, pe funcţii tehnice cu studii medii-2 persoane, încadraţi în alte funcţii cu studii medii-1 persoană, muncitori necalificaţi-21 de persoane. 

În prezent, societatea Servicii Energetice Oltenia S.A. are în un număr total de 448 de salariaţi.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: