Concesionarii renunţă la parcelele satului de vacanţă de la Polovragi

Satul de vacanţă ce urma să se amenajeze în acest an la Polovragi pare din ce în ce mai imposibil de realizat. Pe lângă faptul că primăria nu a intrat în posesia banilor necesari pentru electrificare, nici persoanele care au concesionat parcele nu şi-au manifestat intenţia de a se apuca de construcţii. Ba mai mult, unele dintre acestea au renunţat definitiv la loturi din cauza crizei financiare.

Criza financiară din ultima perioadă împiedică amenajarea satului de vacanţă de la Polovragi. Acesta trebuia să fie realizat pe o suprafaţă de 6,5 hectare în zona Cheilor Olteţului, între Munţii Parâng şi Căpăţânii. În urmă cu trei ani, primăria a concesionat 86 de parcele, pentru 11 pensiuni şi 75 de case de vacanţă, însă până în momentul de faţă nici o persoană nu şi-a manifestat intenţia de a-şi demara construcţia. Ba mai mult, doi concesionari au renunţat definitiv la parcele, deşi îşi achitaseră obligaţiile financiare către primărie. “Din cei 86 de concesionari, două persoane din Craiova şi Hunedoara au renunţat definitiv la parcele în ciuda faptul că îşi achitaseră taxele la zi. Nici ceilalţi nu par hotărâţi să se apuce de treabă deoarece până în prezent nimeni nu a solicitat autorizaţie de construcţie. Cred că această situaţie este rezultatul crizei financiare din ultima perioadă”, a declarat Ştefan Făsuiescu, primarul comunei Polovragi.

Investiţiile se amână

Tot din cauza lipsei banilor nici autorităţile locale nu şi-au putut materializa intenţiile până în prezent. Acestea sperau ca până la toamnă să finalizeze lucrările de electrificare a satului de vacanţă lucru care nu se va realiza în perioada imediat următoare deoarece comuna Polovragi nu figurează pe lista localităţilor cu investiţii apărută recent în Monitorul Oficial. “Speram să rezolvăm problema utilităţilor satului de vacanţă, însă deocamdată nu putem realiza investiţii din lipsa fondurilor. În Monitorul Oficial, apărut la sfârşitul săptămânii trecute nu am fost prinşi cu fonduri pentru acest an. Ar fi bine dacă s-ar face o rectificare bugetară pentru a primi fonduri ca să finalizăm lucrările electrificare a satului de vacanţă care au fost realizate doar până la intrarea în Chei”, a mai precizat Ştefan Făsuiescu. Valoarea proiectului privind electrificarea satului de vacanţă se ridică la circa 22 miliarde de lei vechi, însă până în prezent nu s-au primit decât 1,8 miliarde de lei bani care de altfel s-au şi cheltuit în prima fază a lucrărilor.

LICITAŢIE

Primarul comunei Polovragi spune că loturile la care s-a renunţat vor fi scoase la licitaţie, nu înainte a se vedea şi intenţia celorlalţi concesionari. În urmă cu trei ani preţul de pornire al licitaţiei a fost de 0,6 Euro/mp. Cele mai multe persoane care au concesionat parcele în zona Cheilor Olteţului sunt din judeţele vecine şi chiar din Bucureşti.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: