Concluzii la final de pregătire a pandurilor

Grigoraş a părăsit Austria cu multe răspunsuri în privinţa noului sezon dar şi cu câteva dileme. Cea mai mare pare în continuare postul lui Pintilii, pe care nimeni nu poate să-l suplinească.

Pandurii au făcut 6 transferuri în pre-sezon iar Grigoraş a avut la dispoziţie 7 amicale pentru a-i integra pe noii veniţi. Câteva concluzii pot fi trase.

Viera căpitan, Mamele e noul Chiricheş

Deşi a absentat la primele 3 teste din cauza lipsei unei ştampile pe paşaport (viza de Austria), Viera a revenit în forţă. Ivorianul e văzut ca un titular de bază de Grigoraş care i-a încredinţat şi banderola de căpitan. Locul era vacant după plecarea lui Pintilii iar Grigoraş l-a ales pe Viera de pe o listă care-i mai conţinea pe Mingote, Rusu şi Voiculeţ. Rusu părea candidatul principal dar fostul rapidist nu are nici măcar postul de titular garantat. Momentan e a doua soluţie ca fundaş dreapta şi a treia ca fundaş central. Şi asta pentru că lângă Viera va juca Mamele. Fundaşul de 27 de ani adus de la Chiajna s-a integrat perfect la Pandurii. „E un jucător extraordinar!”, l-a lăudat Grigoraş care l-a folosit titular în aproape toate amicalele. Mamele va acoperi astfel postul lăsat liber de Chiricheş în iarnă şi pe care Cardoso şi Rada nu au confirmat în retur.

Pintilii, greu de înlocuit

Cea mai mare problemă a lui Grigoraş rămâne plecarea lui Pintilii. Fostul căpitan, „motorul echipei”, aşa cum l-a descris Grigoraş, era un jucător exponenţial, atât pe teren cât şi în afara lui. Ignea de la UTA şi Cojoc de la Oţelul au fost aduşi pentru a încerca să-i calce pe urme lui Pintilii dar niciunul nu a confirmat. La 23 de ani, Ignea pare încă insuficient pregătit pentru liga 1, mijlocaşul părând obosit după stagiile din Poiana Braşov şi Austria. De Cojoc nu mai vorbim, fostul oţelar fiind accidentat mai tot stagiul din Austria. A jucat doar 25 de minute în ultimul test cu Sigma, şi atunci pe postul de fundaş dreapta. În aceste condiţii, responsabiliatea va cădea pe umerii lui Nistor, un compromis la care Grigoraş apelează în lipsă de soluţii. Antrenorul anunţa la reunirea echipei că Nistor nu e în niciun caz prima soluţie la închidere dar, în atare condiţii, antrenorul îl va reprofila. Şi asta pentru că ii are acum ca mijlocaşi ofensivi pe Voiculeţ şi nou sositul, Mihai Răduţ.

Lemnaru peste Matulevicius

Cea mai tare concurenţă pare să se dea pentru singurul post de atacant veritabil. Chiar dacă a fost accidentat la începutul stagiului austriac, Lemnaru s-a luptat la „cuţite” cu Matulevicius. Masivul lituanian adus de la Cracovia părea să aibă prima şansă la titularizare dar Lemnaru a jucat din primul minut contra cehilor şi a marcat şi un gol. De altfel, Lemnaru, golgeter al echipei în sezonul trecut, a marcat de 3 ori în Austria faţă de cele 2 reuşite ale lui Matulevicius. Practic eficienţa celor doi l-a mai liniştit pe Grigoraş, care se vede nevoit să se descurce fără Pena, rămas la Oţelul. Ar mai fi de urmărit şi francezul surpriză, Karim. Acesta a fost folosit titular de Grigoraş în cele mai importante teste ale verii, cu Levski şi Sigma. N-ar fi exclus ca acesta să fie arma secretă a lui Grigoraş în meciul de vineri cu U Cluj.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: