Concurs de colectare selectivă a deşeurilor pentru elevi şi preşcolari

SC Polaris M Holding SRL, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Garda Naţională de Mediu, prin Comisariatul Judeţean Gorj, au semnat ieri un acord de parteneriat cu privire la demararea unei campanii de colectare selectivă a deşeurilor în instituţiile de învăţământ de pe raza judeţului. Campania de colectare selectivă a deşeurilor în şcoli se va desfăşura până pe data de 5 iunie, de Ziua Mediului, când vor fi premiate instituţiile de învăţământ care au colectat cele mai mari cantităţi de deşeuri.

Elevii şi preşcolarii din Gorj pot începe deja să adune deşeuri din hârtie şi sticle goale. Unitatea de învăţământ care va colecta cele mai mari cantităţi va fi premiată. „Campania începe în momentul de faţă şi se desfăşoară până pe data de 5 iunie. În funcţie de rezultatele obţinute vom decide dacă vom continua sau nu campania. Ne dorim să fie un succes pe care să-l promovăm şi în alte zone din ţară. La nivelul fiecărei primării ne confruntăm cu probleme din cauza deşeurilor, parcările sunt pline de gunoaie, la fel şi cursurile de apă. Generaţia actuală cu greu mai poate fi educată, chiar dacă amenzile sunt foarte consistente. Ne propunem să educăm copiii”, a declarat Gheorghe Sanda, comisar şef.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean, în campanie vor fi implicate toate unităţile de învăţământ din Gorj. „E mai greu să faci o educaţie la o anumită vârstă, dar pe cei mici îi putem modela. În campanie vor fi implicaţi copii de grădiniţă, şcoală primară, şcoală gimnazială şi liceu, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural. Deşeurile vor putea fi valorificate şi cumpărate cele necesare şcolilor. La nivelul unităţilor de învăţământ din Gorj există containere de colectare selectivă, iar tot ce trebuie să facă elevii şi preşcolarii este să nu mai arunce deşeurile la voia întâmplării”, a precizat Petrică Nanu, inspectorul adjunct al ISJ Gorj.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: