Concursul pentru gradaţiile de merit, pe masa procurorilor

Concursul de dosare privind gradaţiile de merit acordate anul acesta personalului didactic şi auxiliar din învăţământul gorjean este contestat de o profesoară de muzică de la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu. Loredana Buliga predă muzică de 15 ani la Liceul de Artă, acesta fiind al doilea an când participă la concursul pentru gradaţiile de merit, concurs organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj. În urma evaluării dosarelor de anul acesta, Loredana Buliga s-a clasat pe locul al II-lea pentru gradaţia de merit pe disciplina muzică, însă în urma contestaţiilor locul i-a fost ocupat de verişoara unui politician.

Gradaţiile de merit se acordă preferenţial de către ISJ Gorj. Asta crede un cadru didactic din Târgu Jiu, care a participat pentru a doua oară la concursul pentru această distincţie. Loredana Buliga spune că anul acesta pe disciplina muzică s-au acordat doar două gradaţii de merit, iar pe arte una singură. Pentru cele două gradaţii s-au luptat opt cadre didactice. ”În urma evaluării dosarelor, eu m-am clasat pe locul al II-lea cu 77 de puncte, iar înaintea mea o doamnă cu 89 de puncte. În urma contestaţiilor, cea de pe locul IV a trecut în locul meu cu 79 de puncte. Mi se pare inacceptabil ca după contestaţie să obţii un punctaj atât de mare cât să ajungi pe locul II, cât să iei gradaţie. Îmi doresc o reevaluare a dosarelor pentru că nu s-a calculat în mod corect. Comisia de soluţionare a contestaţiilor nu putea să-i ofere un punctaj atât de mare, trebuia să ia de prima dată dacă activitatea doamnei era atât de deosebită”, a spus Loredana Buliga, profesor de muzică.

Plângere penală

Cadrul didactic a depus o sesizare la ISJ Gorj cu privire la această neregulă, însă inspectoratul nu i-a comunicat niciun răspuns până în prezent. Loredana Buliga a depus ieri şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu o plângere penală împotriva Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. ”Vreau doar să se facă o reevaluare, pentru că mă consider umilită. Nu este vorba de bani, este vorba de activitatea mea ca dascăl. Am luat locul I la toate olimpiadele judeţene cu copiii, am trofee la concursuri internaţionale de muzică, am făcut parte din toate comisiile liceului, sunt profesor titular cu gradul I. Consider că şi-au bătut joc de mine şi de activitatea mea ca dascăl”, a spus Loredana Buliga.

Potrivit listei afişate la sediul ISJ Gorj, în urma contestaţiilor, locul lui Buliga a fost luat de către Liliana Ştefănescu, şi ea profesor în cadrul Liceului de Arte şi, coincidenţă sau nu, verişoara vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a transmis ieri că o reevaluare a dosarelor nu va mai avea loc şi că organele de cercetare îşi vor face datoria. ”Sesizarea doamnei a fost înregistrată la secretariatul instituţiei şi repartizată la vicepreşedintele comisiei judeţene pentru acordarea gradaţiilor de merit. Vă garantăm că vă vom ţine la curent cu rezultatele cercetării pe care o vom desfăşura în sensul celor semnalate de doamna profesoară”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Vizualizări: 231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: