Concursuri, muzică şi voie bună la Zilele Comunei Stoina

Comuna Stoina a îmbrăcat haine de sărbătoare începând de ieri. Manifestările organizate cu prilejul Zilelor Comunei au debutat cu o serie de concursuri şi întreceri sportive, duminică, însă vor culmina astăzi cu un spectacol de muzică populară susţinut de artiştii locali şi de Ansamblul „Doina Gorjului”. Tot astăzi autorităţile locale vor desemna cei buni gospodari ai comunei, concurs aflat la prima ediţie, dar pe care primăriţa Ioana Buşe vrea să-l organizeze anual.

O nouă ediţie a Zilelor Comunei se desfăşoară la Stoina în perioada 7-8 septembrie. Dacă ieri au fost organizate mai multe întreceri sportive, în cursul zilei de astăzi localnicii şi nu numai vor avea parte de muzică şi voie bună. Întrucât ziua de 8 septembrie este o zi sfântă în care credincioşii sărbătoresc Sf. Maria, autorităţile locale au inclus în programul manifestărilor şi Hramul bisericii din Stoina Deal. După-amiază, vor fi desemnaţi şi cei mai buni gospodari ai comunei. „În dimineaţa zilei de Sf. Maria vom participa la slujba religioasă de la biserica din Stoina Deal. Începând cu orele 16.00, pe scena de spectacole din centrul comunei va fi organizat concursul „Cel mai bun gospodar”. După ce am trecut pe la poarta fiecărui cetăţean din cele 7 sate ale comunei, vom desemna pe cei mai gospodari dintre localnici. Cei care au curăţenie în faţa porţii şi au decolmatat şanţurile vor primi diplome şi insigne din partea primăriei. Este pentru prima oară când organizăm acest concurs, dar vom încerca să-l organizăm anual pentru a-i face pe oameni să realizeze că este foarte important să păstrăm curăţenia în comună”, a declarat Ioana Buşe, primăriţa comunei Stoina.

După discursurile oficialităţilor, va fi susţinut un spectacol de muzică populară. „La ora 17.00 îi aşteptăm în mijlocul nostru pe domnul preşedinte Ion Călinoiu şi pe domnul prefect Alin Văcaru, iar de la ora 18.00 va începe spectacolul de muzică populară. Vom deschide spectacolul cu îndrăgita Corina Călin şi îl vom încheia cu Eugenia Filip, interprete de muzică populară din Stoina cu care ne mândrim. De asemenea, va fi prezent şi Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului”, a mai precizat primăriţa Ioana Buşe.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: