Condamnat cu suspendare pentru o bătaie cu sapa

Marele tărăboi iscat la începutul verii trecute în cartierul Obreja din Târgu Jiu, când mai mulţi romi au fost implicaţi într-un scandal cu săbii şi sape, finalizat cu două arestări preventive şi cu doi răniţi, dintre care o femeie la Craiova, are parte acum de un prim verdict dat de justiţie.

Principalul suspect din această poveste, Aristotel Bârcină, arestat încă din vara lui 2012, se poate acum bucura din nou de libertate, după ce magistraţii de la Tribunalul Gorj l-au găsit vinovat şi nu prea de faptele de care este acuzat. El a primit o pedeapsă privativă de libertate, care a fost înlocuită însă de una de probă, în care nu are voie să comită alte prostii.

Sapa a fost confiscată

Acuzat de omor, Aristotel Bârcină a fost acum condamnat de judecători la 4 ani de puşcărie, dar nu va face nicio zi după gratii, dispunându-se şi punerea „de îndată” a sa în libertate. „Dispune suspendarea executării pedepsei aplicate inculpatului sub supraveghere pe un termen de încercare de 7 ani, compus din durata pedepsei la care s-a adăugat un interval de timp fixat de instanţă de 3 ani… Constată că partea vătămată Alexandru Maria nu s-a constituit parte civilă. Obligă inculpatul la despăgubiri civile, reprezentând cheltuieli de spitalizare, în cuantum de 1920,17 lei către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Obligă inculpatul la despăgubiri civile în cuantum de 587 lei către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj. În baza art. 118 alin. 1 lit. b C.pen. dispune confiscarea unei sape cu coadă de lemn, ridicată de organele de poliţie cu procesul-verbal din data de 05.05.2012 şi depusă la Camera de Corpuri delicte din cadrul Tribunalului Gorj”, se menţionează în verdictul magistraţilor gorjeni.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: