Condamnat cu suspendare pentru un scandal făcut la Leleşti

A stat vreo câteva săptămâni după gratii, anul trecut, iar luna aceasta a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul din cadrul Judecătoriei Târgu Jiu pentru un scandal de pomină pe care l-a făcut astă vară în localitatea sa natală, Leleşti, dar scapă de puşcărie pentru că şi-a recunoscut faptele şi chiar le-a regretat.

Alexandru Emanuel Văduva, de 21 de ani, era pus pe fapte mari la sfârşitul verii trecute, apucându-se să spargă cu picioarele mai multe bunuri aflate într-un bar, printre care uşa de acces şi o fereastră din termopan, folosindu-se de sticle şi scrumiere, că doar era într-o cârciumă.

Viteaz nevoie mare la acel moment, acesta a fost imobilizat cu greu de către poliţişti, ulterior fiind internat la secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean, pe parcursul cercetărilor anchetatorii aflând  şi că individul îi cerea taxă de protecţie unui consătean. Omul era ameninţat că nu mai trece cu maşina prin sat dacă nu-i plăteşte individului o sumă de bani ca să fie lăsat în pace. Acum Văduva a primit mai multe condamnări pentru faptele sale, toate fiind contopite în cea mai mare dintre ele, de doi ani. Executarea acesteia a fost suspendată însă pe o perioadă de încercare de cinci ani, timp în care individul nu are voie să recidiveze şi trebuie să se prezinte periodic la Serviciul de Probaţiune pentru a demonstra că are din ce trăi şi că nu şi-a schimbat domiciliul.

În privinţa banilor pe care inculpatul îi are de achitat victimelor sale, sumele nu sunt deloc mici, dacă ne gândim că e vorba de un tânăr cu posibilităţi materiale nu foarte mari. „Obligă inculpatul la plata către partea civilă Arcanu Emil Grigore a sumelor de 500 de lei despăgubiri civile şi 5.000 de lei daune morale. Obligă inculpatul la plata către partea civilă Ilie Elena Letiţia a sumelor de 1.000 de lei despăgubiri civile şi 2.000 de lei daune morale. Ia act de faptul că partea vătămată Ilie Daniel nu s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal”, au decis judecătorii, inculpatul fiind nevoit să mai achite şi 800 de lei cheltuieli judiciare statului. Sentinţa poate fi atacată cu recurs.

Vizualizări: 318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: