Condescu nu are încredere în stilul de negociere al lui Copos

Campania de achiziţii pentru noul sezon demarează la Pandurii cu două nume  de la Rapid, Ionuţ Stancu şi Emil Dică, doi jucători experimentaţi dar care sunt greu de adus la Târgu Jiu. Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a explicat  de ce tratativele duse cu rapidiştii în vară pentru transferul lui Ionuţ Stancu au eşuat şi de ce este atât de dificil de negociat cu reprezentanţii echipei din Giuleşti, principalul impediment fiind chiar Gepge Copos care promite multe dar reuşeşte rareori să se şi ţină de cuvânt.


Reporter: Pe Ionuţ Stancu l-aţi mai dorit şi vara trecută, ce s-a întâmplat atunci de nu a mai ajuns la Pandurii?

Marin Condescu: Din păcate nu am ajuns la un acord cu Rapid pentru că ei, de fiecare dată, vor să intre la negocieri după care forţează lucrurile dincolo de limita suportabilă. Financiar vorbind e greu să te înţelegi cu ei. Noi am reuşit din acest punct de vedere şi poate a fost unul dintre succesele pe care le-am avut în plan financiar, pentru că niciodată nu am trecut dincolo de anumite limite nici ca investiţii şi nici la salarii ale jucătorilor, dar nici nu am rămas vreodată restanţieri faţă de ceea ce am promis.

Rep.: În acest moment, având în faţă problemele financiare pe care le are şi Rapidul, sau mai ales Rapidul, credeţi că se va micşora puţin preţul lui Stancu?

M.C.: Nu cred că este posibil. Mai curând cred că se poate rezolva situaţia lui contractuală şi asta depinde foarte mult şi de Politehnica Iaşi fiindcă el nu a evoluat la Rapid în tur. Dar întotdeauna cu domnul Copos e greu să negociezi pentru că e un om dificil. Chiar dacă promite la un moment dat, într-o anumită direcţie, promite şi altora. Nu e vorba numai de mine, sunt şi alţii implicaţi şi se ştie care e stilul dumnealui.

Rep.: Emil Dică a mai fost legitimat la Pandurii şi acum doriţi să se întoarcă, sunt probleme cu mijlocaşii centrali?

M.P.: Nu cred că sunt probleme, eu cred că dacă i-am avea valizi mai mult timp pe Păcurar şi Vasilache, am avea una din cele mai bune linii de mijloc din ţară. Dar, din păcate, această fragilitate de care au dat dovadă şi Păcurar şi Vasilache ne face să fim mult mai atenţi pentru retur. Ei au o valoare foarte mare dar nbu poţi fi sigur că îi ai un campionat întreg.

Rep.: Care e stadiul negocierilor în privinţa lui Emil Dică, au avansat discuţiile?

M.C.: Noi deocamdată suntem de acord de principiu cu dorinţele lui Sorin Cârţu. Rămâne ca după sărbători să luăm legătura cu cluburile, acolo unde este cazul, şi să vedem care sunt cele mai bune modalităţi de a ne asigura serviciile lor, în înţelegere cu cluburile de unde aparţin.

Rep.: Pandurii e undeva aproape de mijlocul clasamentului acum, ce buget ar trebui să aveţi ca să vă luptaţi direct cu echipele de pe primele trei locuri?

M.C.: Nu ne-am pus şi nici nu ne punem deocamdată ambiţia să ne luptăm cu echipele care sunt pe primele trei locuri. În primul rănd trebuie să ne consolidăm infrastructura până vom ajunge acolo şi trebuie să consolidăm şi mai mult condiţiile de pregătire de la echipele de copii şi juniori.

Rep: Criza finanaciară care afectează acum echipele din Liga I va afecta şi Pandurii?

M.C.: Noi suntem o echipă socială iar criza financiară nu ne afectează. Avem unităţi puternice în spatele nostru, care nu sunt finanţate de la bugetul statului, avem 16 000 de acţionari şi mă refer aici la toţi aceia care lucrează în minerit şi energie. În perspectiva lucrurilor de acum, mineritul şi energia vor fi sectoare care nu vor fi afectate de criză pentru că la momentul actual e o  foame de energie. Iar producţia de energie electrică pe cărbune în România ar putea să fie un sector economic foarte rentabil şi am putea fi chiar furnizori de energie pentru alţii pentru că nu este un sector subvenţionat de la stat.

Rep.: În condiţiile acestei crize, credeţi totuşi că în Liga I se vor înregistra şi retrageri?

M.C.: Nu aş vrea să cred asta şi nici nu ar fi bine pentru fotbal. Oricum avem destule probleme politice şi economice, nu ar trebui să mai dăm această nesiguranţă şi lunii sportului. Este un domeniu care mai ţine lumea deconectată de aceste probleme de zi cu zi şi mai poate să-şi verse supărările din când în când. 

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: