Condescu: ”Nu suntem pregătiţi de Europa !”

Pandurii pot să-și ia gândul de la Europa. O spune chiar șeful lor, Marin Condescu. Acesta e convins că clubul condus de el nu e pregătit pentru o aventură în cupele europene în 2012. ”Poate din sezonul următor să ne propunem asta. Acum să ne obișnuim cu prima parte a clasamentului că n-am prea fost pe acolo”, spune bossul pandurilor.

Condescu nu se îmbată cu apă rece după parcursul excelent al echipei sale în acest sezon. Grigoraş şi elevii săi au arătat că au forţa să se bată pentru un loc de Europa dar Condescu le mai taie din avânt.

Condescu strâmbă din nas la obiectivul european

După un tur întreg plus o etapă din retur, pandurii sunt pe curs de Europa. Ocupă locul 6 în clasament, la un singur punct în spatele ultimului loc care asigură prezența în preliminariile Europa League. Condescu strâmbă însă din nas la obiectivul european. Și asta pentru că e convins că gorjenii nu au infrastructura necesară pentru așa ceva. Chiar şi în cazul în care ar ajunge în Europa League, Pandurii ar putea juca la Tg Jiu doar în tururile preliminare. Practic doar gazonul şi vestiarele sunt la standarde europene. În rest e nevoie de investiţii serioase în bătrânul Stadion Municipal. ”E clar că din punct de vedere al tribunelor nu suntem pregătiți să jucăm acasă într-o competiție europeană. Dar noi nu avem în obiectiv acum această clasare și nici nu vrem să forțăm cu orice preț calificarea într-o cupă europeană fiindcă imediat ar urma căderea. Nefiind pregătiți foarte bine din toate punctele de vedere am cheltui prea mult efort financiar și fizic și nu am avea susținerea necesară. Nu suntem pregătiți din punct de vedere al logisticii să facem față  unei astfel de provocări. Trebuie să consolidăm baza prima dată, să vedem cum este în prima parte a clasamentului deoarece până acum nu am prea văzut.Vom vedea pentru 2012-2013 dacă ne propunem vreunul din locurile de Europa și ce pregătiri ale infrastructurii sunt necesare”, spune ferm Condescu.

Grigoraș vrea în Europa !

Ei bine, mesajul transmis de Condescu nu a ajuns se pare și la urechile antrenorului Petre Grigoraș. Acesta din urmă a prins curaj după victoriile cu Steaua, CFR Cluj sau Rapid din tur și speră să încheie sezonul mai sus de locul 6 ocupat acum. ”De la anul 2012 îmi doresc ca echipa pe care o antrenez să urce in clasament. Chiar dacă nu am făcut public acest lucru, nu putem spune că nu ne dorim să facem mai mult decât am realizat până acum. Dintr-o echipă care anul trecut se lupta pentru evitarea retrogradării, acum am avut meciuri foarte bune, câștigate împotriva unor echipe mult mai titrate decât noi. Ne-am dovedit că se poate și mai mult și aș vrea ca echipa să nu«adoarmă» și să furnizeze o surpriză de proporții în acest sezon. E foarte greu să ajungem în Europa League dar nimic nu e imposibil în sport”, a declarat Grigoraș imediat după ce a fost desemnat antrenorul anului 2011 în ancheta ”Ligii lui Mitran” de la Sport Total FM.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: